Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus NX reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en steeds meer technische onderdelen bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Lexus NX-bezitters mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Lexus NX reinigen? . Ten eerste zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lexus NX te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus NX

.

Daarom beginnen we onze inhoud met de werking en bedoeling van uw Lexus NX-stroommeter.

Het doel van de luchtmassameter op de Lexus NX

De luchtmassameter is een onderdeel dat de laatste tijd is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is daarom essentieel dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus NX, aarzel dan niet om advies in te winnen bij onze inhoud over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus NX

Nu gaan we onderzoeken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus NX , u moet al weten hoe het werkt om deze onderhoudsactie correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Het Lexus NX-touchscreen werkt niet

De luchtmassameter is er dus specifiek voor het verkrijgen van statistieken over de luchtinlaat van uw auto. Hiervoor moet hij net na de luchtinlaat van uw Lexus NX worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus NX reinigen?

De luchtmassameter van uw Lexus NX kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en te begrijpen met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Problemen met de luchtmassameter Lexus NX

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus NX kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal eindigen in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lexus NX meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe maak ik de luchtmassameter schoon van een Lexus NX?

Nadat we de operatie hebben doorgenomen en de complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we bekijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u een beschrijving te geven hoe u de luchtmassameter van uw Lexus NX reinigt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​reis naar de garage en een steile rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben de massale luchtstroomsensor van uw Lexus NX , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal gedemonteerd, heeft u de mogelijkheid om door te gaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus NX . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motoreenheid van uw Lexus NX. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
De airconditioning in mijn Lexus NX is niet meer koud

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus NX reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Als u nog vragen heeft over de Lexus NX, aarzel dan niet om onze Lexus NX-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector