Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus RX reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en zijn opgebouwd uit steeds meer technische componenten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer Lexus RX-bezitters storen, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Lexus RX reinigen? . Ten eerste zullen we u leren hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de voordelen ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lexus RX te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus RX

.

Daarom beginnen we onze inhoud met het proces en de rol van uw Lexus RX-stroommeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Lexus RX

De luchtmassameter is een onderdeel dat vrij recent is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij brandstofinjectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is zo belangrijk voor de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt geïnjecteerd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, aarzel dan niet om advies in te winnen bij onze inhoud over dit onderwerp als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus RX.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus RX

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus RX , u moet al begrijpen hoe het werkt om dit onderhoudswerk correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Stuck trunk op Lexus RX, wat kan ik doen?

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om statistieken te verkrijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij net na de luchtinlaat van uw Lexus RX worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus RX reinigen?

De luchtmassameter van uw Lexus RX kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen uit te zoeken en te ontdekken met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Problemen met de luchtmassameter Lexus RX

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus RX kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs een hoger brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lexus RX meer moeite zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lexus RX?

Nadat we de werking en problemen die de flowmeter kan genereren, hebben onderzocht, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u dit uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lexus RX reinigt . U moet weten dat dit proces vrij eenvoudig is uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​uitstapje naar de werkplaats en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Lexus RX , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus RX . Deze sensor zal na verloop van tijd vies worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om de gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motor van uw Lexus RX. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen eruit te halen en weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Waar koelmiddel in Lexus RX?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus RX reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Als je meer handleidingen over de Lexus RX wilt, ga dan naar onze Lexus RX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector