Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lincoln MKC reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vergen en steeds meer technische componenten bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de problemen die steeds meer Lincoln MKC-bezitters stoort, is een verstopte luchtstroommeter, die stroomverlies en zwarte uitlaatgassen met zich meebrengt. In dit artikel gaan we uitchecken hoe de luchtmassameter van uw Lincoln MKC reinigen? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Lincoln MKC te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lincoln MKC

.

Daarom beginnen we onze inhoud met het proces en het doel van uw Lincoln MKC-flowmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Lincoln MKC

De luchtmassameter is een component die vrij recent is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. Het is duidelijk dat bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig zijn geworden en het is daarom belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lincoln MKC, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op Lincoln MKC

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lincoln MKC , u moet al weten hoe het werkt om deze routineservice correct te laten werken.

Weiterlesen:
Wegliggingsproblemen Lincoln MKS

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om informatie te verzamelen over de luchtinlaat van uw auto. Hiervoor moet hij net na de luchtinlaat van uw Lincoln MKC worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat zal beoordelen en de informatie naar de ECU van uw auto zal sturen.

Waarom de luchtmassameter van een Lincoln MKC reinigen?

De luchtmassameter van uw Lincoln MKC kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en te ontdekken met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Problemen met de luchtmassameter Lincoln MKC

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lincoln MKC kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter in feite zal eindigen in een groter brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lincoln MKC meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lincoln MKC?

Na het bekijken van de werking en zorgen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u te laten zien hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKC reinigt . U moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​rit naar de garage te vermijden en een steile rekening. Zie hieronder de verschillende stappen waaraan u zich moet houden om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Lincoln MKC , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lincoln MKC . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht, zullen niet langer in staat zijn om de gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motor van uw Lincoln MKC. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, in ieder ander geval wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Beste head-unit voor Lincoln MKC

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKC reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Kijk voor meer tips over de Lincoln MKC in de categorie Lincoln MKC.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector