Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lincoln MKS reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en zijn uitgerust met steeds meer technische componenten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de complicaties die steeds meer Lincoln MKS-eigenaren treft, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Lincoln MKS reinigen? . Ten eerste zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lincoln MKS te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lincoln MKS

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het proces en het doel van uw Lincoln MKS-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Lincoln MKS

De luchtmassameter is een onderdeel dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt geïnjecteerd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep aan te passen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lincoln MKS, aarzel dan niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op Lincoln MKS

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lincoln MKS , u moet al begrijpen hoe het werkt om deze routinedienst correct te laten verlopen.

Weiterlesen:
Olielamp Lincoln MKC die blijft branden

De luchtmassameter is er dus specifiek voor het verzamelen van gegevens over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te bereiken, moet het net na de luchtinlaat van uw Lincoln MKS worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Lincoln MKS reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Lincoln MKS kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en uit te zoeken met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Lincoln MKS

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Lincoln MKS kan genereren:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs overmatig brandstofverbruik veroorzaakt vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele complicaties die verband houdt met een vuile flowmeter, dat uw Lincoln MKS meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lincoln MKS?

Na het bekijken van de werking en zorgen die de flowmeter kan genereren, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKS reinigt . U moet weten dat deze procedure eigenlijk vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​reis naar de monteur en een steile snavel te voorkomen. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Lincoln MKS , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lincoln MKS . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motor van uw Lincoln MKS. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere substanties te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Hoe een Lincoln MKC vergrendelen met een lege batterij?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKS reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Als je meer tutorials over de Lincoln MKS nodig hebt, ga dan naar onze Lincoln MKS-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector