Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lincoln MKX reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en uit steeds meer technische onderdelen bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer eigenaren van Lincoln MKX treffen, is een verstopte luchtstroommeter, die verlies van vermogen en zwarte uitlaatgassen met zich meebrengt. Vandaag gaan we een kijkje nemen hoe de luchtmassameter van uw Lincoln MKX reinigen? . Ten eerste zullen we u leren hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Lincoln MKX te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lincoln MKX

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de werking en het doel van uw Lincoln MKX-debietmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Lincoln MKX

De luchtmassameter is een component die nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In werkelijkheid is de brandstof- en luchtinlaat bij injectiemotoren zeer nauwkeurig geworden en het is daarom essentieel dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt geïnjecteerd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te veranderen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lincoln MKX, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Lincoln MKX

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lincoln MKX , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-serviceactie nauwkeurig uit te voeren.

Weiterlesen:
Gloeibougie-lampje dat gaat branden tijdens het rijden in mijn Lincoln MKX

De luchtmassameter is er dus specifiek om gegevens over de luchtinlaat van uw auto te verkrijgen. Om dit te bereiken, moet het net na de luchtinlaat van uw Lincoln MKX, dus net na het luchtfilter, worden opgesteld. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Lincoln MKX reinigen?

De luchtmassameter van uw Lincoln MKX kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en uit te zoeken met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Lincoln MKX

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lincoln MKX kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter in feite zal eindigen in een groter brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lincoln MKX meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lincoln MKX?

Na te hebben gekeken naar de werking en zorgen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKX reinigt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​uitstapje naar de garage te vermijden en een steile rekening. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Lincoln MKX , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lincoln MKX . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, het is in die zin dat het de werking van de motor van uw Lincoln MKX. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen te verwijderen, zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Wanneer de remschijven Lincoln MKX vervangen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKX reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Mocht u nog vragen hebben over de Lincoln MKX, aarzel dan niet om onze Lincoln MKX categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector