Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lincoln MKZ reinigen?

Steeds meer chauffeurs proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en steeds meer technische componenten bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer eigenaren van Lincoln MKZ stoort, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we onderzoeken hoe de luchtmassameter van uw Lincoln MKZ reinigen? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lincoln MKZ te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lincoln MKZ

.

Dus beginnen we ons artikel met de procedure en het punt van uw Lincoln MKZ-debietmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Lincoln MKZ

De luchtmassameter is een component die nog niet zo lang geleden is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Het is duidelijk dat met injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig zijn geworden en het is dus noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd to adapt the behaviour of complementary intake parts such as the injection or the EGR valve, if you have problems with the EGR valve on your Lincoln MKZ, do not hesitate to seek advice from our article on this subject.

Werking van de luchtmassameter op Lincoln MKZ

Nu gaan we onderzoeken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lincoln MKZ , u moet al begrijpen hoe het werkt om deze onderhoudsactie nauwkeurig te bereiken.

Weiterlesen:
GPS Lincoln MKZ werkt niet Lincoln MKZ

De luchtmassameter is er dus specifiek om gegevens over de luchtinlaat van uw motorvoertuig te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet het net na de luchtinlaat van uw Lincoln MKZ, dus net na het luchtfilter, worden opgesteld. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Lincoln MKZ reinigen?

De luchtmassameter van uw Lincoln MKZ kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Luchtmassameter problemen Lincoln MKZ

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lincoln MKZ kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk een hoger brandstofverbruik zal opleveren vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lincoln MKZ meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lincoln MKZ?

Nadat we hebben gekeken naar de operatie en de complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKZ reinigt . U moet weten dat dit proces vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de monteur te vermijden en een steile snavel. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudswet uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Lincoln MKZ , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig handelen, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lincoln MKZ . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer nauwkeurig gegevens kunnen verzamelen, het is in die zin dat het de werking van de motor van uw Lincoln MKZ. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook met een remvloeistof in de vorm van een aërosol reinigen door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Hoe de voorstoel neerklappen op Lincoln MKZ?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln MKZ reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Indien u nog vragen heeft over de Lincoln MKZ, aarzel dan niet om onze Lincoln MKZ categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector