Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lincoln Navigator reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun voertuigen te zorgen. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud nodig hebben en steeds meer technische componenten bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer eigenaren van Lincoln Navigator stoort, is een verstopte luchtstroommeter, die stroomverlies en zwarte uitlaatgassen met zich meebrengt. Vandaag gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Lincoln Navigator reinigen? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lincoln Navigator te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lincoln Navigator

.

Daarom beginnen we onze inhoud met het proces en het punt van uw Lincoln Navigator-debietmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Lincoln Navigator

De luchtmassameter is een onderdeel dat vrij recent is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Inderdaad, met injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is zo essentieel voor de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lincoln Navigator, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Lincoln Navigator

We gaan nu kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lincoln Navigator , moet u al begrijpen hoe het werkt om deze routine-service correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Lincoln Navigator die tijdens het rijden sterft

De luchtmassameter is er dus specifiek voor het verzamelen van gegevens over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te doen, moet het net na de luchtinlaat van uw Lincoln Navigator worden gemonteerd, dwz net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Lincoln Navigator reinigen?

De luchtmassameter van uw Lincoln Navigator kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen uit te zoeken en te ontdekken met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Lincoln Navigator

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lincoln Navigator kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs leidt tot overmatig brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die verband houden met een vuile debietmeter, dat uw Lincoln Navigator meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lincoln Navigator?

Na te hebben gekeken naar de werking en zorgen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u te laten zien hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln Navigator reinigt . U moet weten dat dit proces vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​uitstapje naar de garage en een steile rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Lincoln Navigator , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan naar de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lincoln Navigator . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om de gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motoreenheid van uw Lincoln Navigator. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere substanties te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Mijn Lincoln Navigator trekt naar rechts, wat moet ik doen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lincoln Navigator reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Mocht u nog vragen hebben over de Lincoln Navigator, aarzel dan niet om onze Lincoln Navigator categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector