Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Land Rover Defender reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud hebben en uit steeds meer technische componenten bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Land Rover Defender-bezitters last van hebben, is een verstopte luchtstroommeter, wat zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken naar hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Land Rover Defender schoon? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, en waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Land Rover Defender te reinigen? .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Land Rover Defender

.

Daarom beginnen we ons artikel met de procedure en het punt van uw Land Rover Defender-flowmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Land Rover Defender

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In werkelijkheid is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is daarom essentieel voor de ECU om weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Defender, aarzel dan niet om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op Land Rover Defender

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Defender , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-serviceactie nauwkeurig uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de batterij van mijn Land Rover Defender-sleutelkaart?

De massale luchtstroomsensor is er dus voornamelijk om statistieken te verzamelen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te bereiken, moet deze net na de luchtinlaat van uw Land Rover Defender worden geplaatst, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de statistieken naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Defender reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Defender kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Land Rover Defender

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Defender kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter in feite zal eindigen in een hoger brandstofverbruik door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die gepaard gaan met een vuile flowmeter, dat uw Land Rover Defender meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Defender?

Na het bekijken van de werking en problemen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u te laten zien hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Defender te reinigen . Je moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die moeten worden gevolgd om deze routinematige servicehandeling te volbrengen:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Land Rover Defender gevonden , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan naar de stap de luchtmassameter van uw Land Rover Defender reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motor van uw Land Rover Defender. De bedoeling van deze reiniging is om alle schadelijke deeltjes te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, in ieder ander geval wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook met een remvloeistof in de vorm van een aërosol reinigen door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de accu van mijn Land Rover Defender loskoppelen?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Defender te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Defender in de categorie Land Rover Defender.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector