Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Land Rover Discovery reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit leidt tot forse kostenbesparingen omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en uit steeds meer technische componenten bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Land Rover Discovery-bezitters mee te maken krijgen, is een verstopte luchtstroommeter, die resulteert in vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je de luchtmassameter van je Land Rover Discovery schoon? . Ten eerste zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en tenslotte, hoe de massale luchtstroomsensor van een Land Rover Discovery te reinigen? .

Gebruik en werking van de luchtmassameter van een Land Rover Discovery

.

Dus beginnen we onze inhoud met de werking en het doel van uw Land Rover Discovery flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Land Rover Discovery

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Het is duidelijk dat bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig is geworden en het is zo essentieel voor de ECU om weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Discovery, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op Land Rover Discovery

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery , u moet al weten hoe het werkt om dit onderhoudswerk goed te kunnen uitvoeren.

Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Land Rover Discovery Sport?

De massale luchtstroomsensor is er daarom specifiek om statistieken te krijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit te bereiken, moet het net na de luchtinlaat van uw Land Rover Discovery worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Discovery reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te begrijpen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Land Rover Discovery

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal leiden tot een groter brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Land Rover Discovery meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Discovery?

Nadat we de werking en problemen hebben doorgenomen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door aan u uit te leggen hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery te reinigen? . Je moet weten dat dit proces vrij eenvoudig is om te volbrengen en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling te volbrengen:

  • Na hebben gebaseerd op de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motorunit van uw Land Rover Discovery. Het doel van deze reiniging is om alle onzuivere stoffen eruit te halen, zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Land Rover Discovery die alleen accelereert

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery te reinigen? , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery in de categorie Land Rover Discovery.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector