Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Land Rover Freelander reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun voertuig zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op, omdat moderne auto’s steeds vaker routineonderhoud nodig hebben en steeds meer technische componenten bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de complicaties die steeds meer Land Rover Freelander-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die resulteert in vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we onderzoeken hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Land Rover Freelander schoon? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, en waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Land Rover Freelander te reinigen? .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Land Rover Freelander

.

Dus we beginnen onze inhoud met de procedure en het punt van uw Land Rover Freelander-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Land Rover Freelander

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat de laatste tijd is ontwikkeld en specifiek wordt geleverd op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk voor de ECU om: weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, aarzel dan niet om advies in te winnen bij onze inhoud over dit onderwerp als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Freelander.

Werking van de luchtmassameter op Land Rover Freelander

Nu gaan we onderzoeken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Freelander , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-service correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Land Rover Freelander?

De massale luchtstroomsensor is er dan ook specifiek om informatie te verzamelen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit voor elkaar te krijgen, moet het net na de luchtinlaat van uw Land Rover Freelander worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis geleverd met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de informatie naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Freelander reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Freelander kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke complicaties u te maken kunt krijgen!

Complicaties luchtstroomsensor Land Rover Freelander

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Freelander kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs een groter brandstofverbruik zal veroorzaken vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele complicaties die gepaard gaan met een vuile flowmeter, dat uw Land Rover Freelander meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Freelander?

Nadat we de operatie hebben doorgenomen en de zorgen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u uit te leggen hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Freelander te reinigen . U moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​reis naar de monteur en een hoge rekening te voorkomen. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routinematige servicehandeling te volbrengen:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Land Rover Freelander gevonden , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je voorzichtig te werk gaan, maar je moet het gewoon aan beide kanten van het luchtkanaal demonteren en de stekker er bovenop losmaken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap de luchtmassameter van uw Land Rover Freelander reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motorunit van uw Land Rover Freelander. Het doel van deze reiniging is om alle onzuivere stoffen te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe vervang ik de gloeilamp van de achterste richtingaanwijzer op mijn Land Rover Freelander?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Freelander te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Freelander, aarzel dan niet om onze Land Rover Freelander categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector