Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Land Rover Range Rover Evoque reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert een forse kostenbesparing op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en uit steeds meer technische componenten bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer Land Rover Range Rover Evoque-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen veroorzaakt. In dit artikel gaan we onderzoeken hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Land Rover Range Rover Evoque schoon? . Ten eerste zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en tenslotte, hoe de massale luchtstroomsensor van een Land Rover Range Rover Evoque schoon te maken? .

Gebruik en werking van de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover Evoque

.

Dus beginnen we onze inhoud met de werking en het doel van uw Land Rover Range Rover Evoque flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Land Rover Range Rover Evoque

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het noodzakelijk dat de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover Evoque

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover Evoque , moet u al uitzoeken hoe het werkt om deze onderhoudsactie nauwkeurig te realiseren.

Weiterlesen:
Hoe kan de voorstoel van de Land Rover Range Rover Sport worden neergeklapt?

De massale luchtstroomsensor is er daarom specifiek om informatie te verkrijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit voor elkaar te krijgen, moet deze net na de luchtinlaat van uw Land Rover Range Rover Evoque worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de informatie naar de ECU van uw auto stuurt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover Evoque reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover Evoque kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en erachter te komen met welke complicaties u te maken kunt krijgen!

Complicaties luchtmassametersensor Land Rover Range Rover Evoque

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover Evoque kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk zal leiden tot een groter brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele complicaties die gepaard gaan met een vuile flowmeter, dat uw Land Rover Range Rover Evoque meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover Evoque?

Na het doornemen van de operatie en de problemen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door aan u te beschrijven hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover Evoque schoon te maken . U moet weten dat deze operatie eigenlijk vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische expertise nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​ritje naar de werkplaats en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover Evoque , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig handelen, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan naar de stap de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover Evoque reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motor van uw Land Rover Range Rover Evoque. Het doel van deze reiniging is om alle onzuiverheden eruit te halen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent beschadigd raken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Mijn Land Rover Range Rover Evoque trekt naar links, wat te doen?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover Evoque schoon te maken , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Range Rover Evoque in de categorie Land Rover Range Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector