Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Lexus UX te reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert forse besparingen op, omdat moderne auto’s steeds vaker routineonderhoud krijgen en uit steeds meer technische componenten bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer Lexus UX-bezitters stoort, is een verstopte luchtstroommeter, wat zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we onderzoeken hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Lexus UX schoon? . Ten eerste zullen we u laten zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lexus UX te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Lexus UX

.

Daarom beginnen we ons artikel met het proces en de rol van uw Lexus UX-flowmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Lexus UX

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is gemaakt en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en is het zo belangrijk voor de ECU om: weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep aan te passen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus UX, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op Lexus UX

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de massale luchtstroomsensor van uw Lexus UX , moet u al begrijpen hoe het werkt om deze routine-service correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Indicatielampje veiligheidsgordel blijft branden op mijn Lexus UX

De massale luchtstroomsensor is er dus voornamelijk om gegevens te verkrijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te doen, moet het net na de luchtinlaat van uw Lexus UX worden geplaatst, dat wil zeggen net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus UX reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Lexus UX kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en erachter te komen met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Luchtmassameter problemen Lexus UX

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus UX kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs overmatig brandstofverbruik veroorzaakt vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met een soortgelijk probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lexus UX meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lexus UX?

Na het bekijken van de werking en zorgen die de flowmeter kan genereren, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door aan u te laten zien: hoe de massale luchtstroomsensor van uw Lexus UX te reinigen . U moet weten dat deze operatie eigenlijk vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routinematige servicehandeling te volbrengen:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Lexus UX gevonden , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, heb je de mogelijkheid om door te gaan naar de stap de luchtmassameter van uw Lexus UX reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer zullen geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het verstoren de werking van de motorunit van uw Lexus UX. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Lexus UX

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Lexus UX te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Kijk voor meer tips over de Lexus UX in de categorie Lexus UX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector