Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de versnellingsbakolie verversen op de Land Rover Range Rover Sport?

Sommige onderhoudsacties, zoals het verversen van de motorolie, lijken voor de hand liggend en erg belangrijk, hoewel andere zoals het vervangen van de versnellingsbakolie van zijn Land Rover Range Rover Sport lijkt misschien minder automatisch. Vergis u echter niet, het vervangen van de versnellingsbak is net zo noodzakelijk als het verversen van de motorolie. Op deze inhoudspagina ziet u de rol van de versnellingsbakolie en vervolgens waarom het essentieel is om de versnellingsbak van uw Land Rover Range Rover Sport te vervangen, en eindelijk, hoe de versnellingsbakolie van een Land Rover Range Rover Sport te vervangen .

Functie van versnellingsbakolie op een Land Rover Range Rover Sport

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de rol van versnellingsbakolie op een Land Rover Range Rover Sport. Het doel van deze korte introductie is om u de interesse van deze vloeistof te laten begrijpen, wat zorgt voor de goede werking van uw auto. De versnellingsbak van uw auto heeft als doel demultiply het door de motor overgedragen vermogen en stuur het terug naar uw wielen . Het is gemaakt van rondsels en versnellingen waarmee de wielen met verschillende snelheden kunnen draaien, afhankelijk van de bochten en de ingeschakelde versnelling. Het werkt met behulp van een as en een differentieel. Al deze onderdelen moeten stevig vast zitten smeren om correct te observeren, wrijving te beperken en de hoge temperaturen die door de motor en wrijving worden geproduceerd te tolereren. Uw transmissieolie heeft een hoge viscositeit en zal de vorming van vijlsel of versnelling van het tandwiel voorkomen, dus het is noodzakelijk voor de goede werking van de versnellingsbak.

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel van mijn Land Rover Range Rover Sport?

Waarom de versnellingsbakolie verversen van een Land Rover Range Rover Sport?

Nu zullen we ontdekken wat heeft het voor zin om de versnellingsbakolie van uw Land Rover Range Rover Sport af te tappen?

Voordeel van versnellingsbakolie verversen van Land Rover Range Rover Sport

Er zijn verschillende zorgen om de versnellingsbak van uw auto regelmatig te vervangen, we zullen ze opsommen en hieronder beschrijven:

 • Na verloop van tijd verliest de olie zijn viscositeit veroorzaakt door wrijving en temperatuurstijging, waardoor de tandwielen en tandwielen minder worden gesmeerd en daardoor sommige kunnen breken.
 • Hetzelfde als viscositeit, tijd en temperatuurstijging verminderen de oliebestendigheid tot de motortemperatuur, Het zal dus veel gemakkelijker vloeibaar worden als de motor opwarmt, wat niet goed is voor je versnellingsbak.
 • Ophoping van metalen resten: Tot slot, ongeacht of je constant een kwaliteitsolie hebt, een versnellingsbak is een onderdeel dat slijt en ijzervijlsel produceert met wrijving, de olie zal ze oppakken en als het te veel verzamelt, kunnen deze resten in versnellingen komen en ze breken.

Wanneer moet de versnellingsbakolie worden vervangen op een Land Rover Range Rover Sport?

Als u een automatische of handmatige versnellingsbakolie wilt verversen op Land Rover Range Rover Sport of sterk> het proces is niet vergelijkbaar, desalniettemin geven dealers geen kilometervoorstellen om de olie in uw versnellingsbak te vervangen, aan de andere kant wanneer u dat doet een ingreep aan de versnellingsbak is het voordelig om deze te vervangen, anders zijn hier de redenen om te produceren denk erover na om deze olie te vervangen.

Olie vervangen voor handgeschakelde versnellingsbak Land Rover Range Rover Sport

 • Versnellingen springen: je mist hoogstwaarschijnlijk olie en je hebt mogelijk een olielek in je versnellingsbak. Bekijk onze inhoud over versnellingsbaklekken op de Land Rover Range Rover Sport voor meer informatie.
 • De versnellingsbak barst als je schakelt: de olie heeft absoluut zijn viscositeit verloren en is te vloeibaar, waardoor de versnellingen vast komen te zitten.
 • Moeilijkheid om te schakelen: hetzelfde probleem als net daarvoor, de olie is zeker te vloeibaar.
Weiterlesen:
Versnellingstrillingen op Land Rover Range Rover Evoque, wat te doen ?

Automatische versnellingsbakolie vervangen

 • Een langzaam begin van de neutrale positie tot de eerste: vaak een viscositeitsprobleem.
 • Moeilijkheid of zelfs onmogelijkheid om te schakelen: gebrek aan olie

.

Hoe versnellingsbakolie van een Land Rover Range Rover Sport vervangen?

Eindelijk, om deze inhoud af te sluiten, zullen we je laten zien hoe u de versnellingsbakolie van uw Land Rover Range Rover Sport kunt legen , het is veel gemakkelijker dan u misschien denkt, hier zijn de paar acties waaraan u zich moet houden om het correct te doen:

 • Verwarm uw Land Rover Range Rover Sport ongeveer 10 minuten om een ​​vloeibare olie te krijgen, plaats hem plat op 4 standaards.
 • Installeer een opvangbak onder de aftapplug, open hem en maak hem goed schoon, want hij verzamelt waarschijnlijk vijlsel.
 • Laat alle olie eruit lopen totdat alles op is.
 • Plaats de dop terug en draai hem vast, en vul dan met een injectiespuit door de vuldop met de door de fabrikant aanbevolen dosis

Als u nog vragen heeft over de Land Rover Range Rover Sport, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Sport categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector