Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrische Land Rover Discovery installeren?

Als u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een kink in de kabel hebt, is dat best handig. Op deze pagina laten we u de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Land Rover Discovery . Inderdaad, ongeacht of de installatieprocedure niet ingewikkeld is, is het noodzakelijk om enkele details te verduidelijken om dit werk probleemloos te kunnen beschouwen. Allereerst zullen we zien wat de elektrische kabelboom van uw motorvoertuigkoppeling inhoudt en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Discovery .

Wat is de kabelboom voor een Land Rover Discovery-aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de aanhanger van een Land Rover Discovery?

Daarom beginnen we ons artikel met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Land Rover Discovery. Om te ontdekken hoe het werkt, moet je de noodzaak ervan al ontdekken. Als u een aanhanger of caravan moet trekken, is het belangrijk en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde protocollen te volgen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische vereisten te voldoen, moet u dat doen installeer een kabelboomaansluiting op de trekhaak van uw Land Rover Discovery . Hier zullen we ons in dit artikel op concentreren, als je wilt leren hoe u de trekhaak van een Land Rover Discovery installeert, raadpleeg dan ons artikel over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Wanneer de remschijven van de Land Rover Discovery Sport vervangen?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Discovery?

We laten u nu snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de trekhaaklichten van uw Land Rover Discovery van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Land Rover Discovery-aanhanger, 7-polig : Dit is de traditionele stekker die op alle Land Rover Discovery-trekhaken zal worden ontdekt. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke actie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Land Rover Discovery: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine van stroom te voorzien. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen in gebruik (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer het motorvoertuig is ingeschakeld).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Land Rover Discovery aan?

Om dit artikel af te sluiten, zullen we je snel laten zien hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Land Rover Discovery .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Land Rover Discovery?

Om de kabelboom van een oude Land Rover Discovery te installeren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een motorrijtuigelektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we vatten de belangrijkste stappen samen:

 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Land Rover Discovery om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Tankdop vast op mijn Land Rover Discovery, wat te doen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Land Rover Discovery aan?

Bij nieuwe Land Rover Discovery’s is de kabelboom veel minder ingewikkeld om aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Land Rover Discovery en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Land Rover Discovery zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Land Rover Discovery kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid goed in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger van Land Rover Discovery?

Tot slot, om dit artikel af te sluiten, zullen we je snel laten zien hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Land Rover Discovery . Om dit voor elkaar te krijgen, moet u onvermijdelijk een van de vorige stappen doorlopen, het is aan u om degene te kiezen die uw model en uw budget betekent. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Weiterlesen:
Land Rover Discovery Sport die niet meer accelereert

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Discovery, aarzel dan niet om onze Land Rover Discovery categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector