Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrische Land Rover Range Rover Evoque installeren?

Als u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een kink in de kabel hebt, is dat best handig. In dit artikel zullen we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Land Rover Range Rover Evoque . Het is duidelijk dat, zelfs als de installatieprocedure niet moeilijk is, het nodig is om enkele details te verduidelijken om dit werk zonder problemen te kunnen beschouwen. Eerst zoeken we uit waaruit de elektrische kabelboom van uw trekhaak bestaat en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Range Rover Evoque .

Wat is de kabelboom voor een Land Rover Range Rover Evoque trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Land Rover Range Rover Evoque?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Land Rover Range Rover Evoque. Om erachter te komen hoe het werkt, moet je de noodzaak ervan al weten. Of u nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is essentieel en vroeger allemaal verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te volgen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische verplichtingen te voldoen, moet u dat doen installeer een kabelboomaansluiting op de trekhaak van uw Land Rover Range Rover Evoque . We zullen ons hierop concentreren in dit bericht, als je wilt ontdekken hoe je de trekhaak van een Land Rover Range Rover Evoque installeert, lees dan onze inhoudspagina over dit thema.

Weiterlesen:
Ruitenwisser zit vast op Land Rover Range Rover Sport

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Range Rover Evoque?

We leggen je nu vrij snel uit hoe de elektrische aansluiting van je trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaaklichten op uw Land Rover Range Rover Evoque van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Land Rover Range Rover Evoque-aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Land Rover Range Rover Evoque trekhaken te vinden is. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u zult een stekker voor elke functie ontdekken (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlicht, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Land Rover Range Rover Evoque: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine te voeden. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als het motorrijtuig aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Land Rover Range Rover Evoque aan?

Om deze inhoudspagina te beëindigen, zullen we je vrij snel uitleggen hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Land Rover Range Rover Evoque .

Weiterlesen:
Hoe de handrem op de Land Rover Range Rover afstellen?

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Land Rover Range Rover Evoque?

Om de kabelboom van een oude Land Rover Range Rover Evoque te monteren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden je aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat het moeilijk is, maar we vatten de belangrijkste stappen niettemin samen:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Land Rover Range Rover Evoque om toegang te krijgen tot de achterlichteenheid.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Land Rover Range Rover Evoque aan?

Bij nieuwe Land Rover Range Rover Evoques is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u zult specifieke ontdekken voor uw Land Rover Range Rover Evoque en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Land Rover Range Rover Evoque zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Land Rover Range Rover Evoque kunt leiden en op uw zekeringkast kunt aansluiten.
 • Installeer de koffer effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger van een Land Rover Range Rover Evoque?

Ten slotte zullen we u, om deze inhoudspagina te beëindigen, vrij snel uitleggen hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Land Rover Range Rover Evoque . Om dit te bereiken zul je automatisch een van de voorgaande stappen moeten doorlopen, het is aan jou om degene te kiezen die overeenkomt met jouw model en jouw budget. Nadat je dit hebt gedaan is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet rekenen tussen de 15 en 40 euro. Het enige wat je hoeft te doen is hem in je 7-polige stekker te steken.

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Land Rover Range Rover, wat te doen?

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Evoque categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector