Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe installeer ik een autoradio op mijn Land Rover Discovery?

Je bent verveeld met het luisteren naar cassettes en alleen naar de radio kunnen luisteren, terwijl je smartphone vol staat met je favoriete muziek, maar je hebt geen jack of usb-poort op je autoradio, dus je kunt je autoritten ten volle… Dat is precies waarom we deze inhoudspagina hebben geplaatst om je te helpen, want nu ga je erachter komen hoe installeer je een autoradio op je Land Rover Discovery. Om dit te bereiken, zullen we eerst zien hoe u de oude autoradio verwijdert, vervolgens hoe u een autoradio op Land Rover Discovery installeert en tot slot hoe u deze aansluit.

Hoe een autoradio op Land Rover Discovery te installeren: de oude autoradio verwijderen

Voordat we aan de serieuze zaak beginnen hoe installeer je een autoradio op je Land Rover Discovery, er is één fundamentele stap, verwijder de audioset die je momenteel in je auto hebt. Er zijn twee gevallen, of je hebt een originele autoradio, of je hebt een universele set. Voordat u begint met demonteren, moet u er altijd voor zorgen dat u de minkabel van de accu verwijdert om elk risico op kortsluiting of elektrocutie te voorkomen. Zodra dit is bereikt, volgen hier de twee methoden volgens de stereo waarmee uw Land Rover Discovery is uitgerust:

  • Originele autoradio:

    In dit geval zult u geduld moeten hebben, meestal is het eenvoudig om klemmen in de 4 gaten in de hoeken van de autoradio te gebruiken om deze te verwijderen. Maar bij sommige specifieke modellen van bepaalde bouwjaren is dit proces niet voldoende om de oude autoradio van uw Land Rover Discovery te verwijderen. In feite moet u bepaalde delen van de middenconsole verwijderen om toegang te krijgen tot de autoradio zelf. Om dit mogelijk te maken, moet u een schroevendraaier gebruiken om de plastic afdekkingen die in de weg zitten te verwijderen. Als je eenmaal toegang hebt tot het station, zorg er dan voor dat je alle verbindingen loskoppelt.

  • Aftermarket radio:

    In deze situatie is de procedure minder moeilijk, u hoeft alleen de uittrekklemmen te gebruiken en op de 4 hoeken van uw station te drukken om deze uit zijn plaats te laten komen. Zodra deze stap is bereikt, moet u ervoor zorgen dat u de stekker uit het stopcontact haalt en het metalen frame verwijdert dat het ondersteunt in de inkeping van de middenconsole. Dat is alles, u bent klaar met het demonteren van uw oude autoradio, u hoeft alleen nog maar de nieuwe te installeren!

Hoe installeer je een autoradio op je Land Rover Discovery: De autoradio monteren en aansluiten

Laten we naar de essentiële stap voor u gaan, hoe installeer je een autoradio op je Land Rover Discovery. Neem van tevoren de tijd om de geschiktheid van uw auto en uw autoradio te onderzoeken en de installatie-instructies te lezen, die u specifieke aanbevelingen kunnen geven.

Hier zijn de verschillende acties die nodig zijn bij het installeren van een aftermarket autoradio. Plaats allereerst het metalen frame dat bij uw nieuwe autoradio is geleverd. Dit frame heeft de functie om uw autoradio op zijn plaats te houden op uw Land Rover Discovery. Eenmaal geplaatst, moet u ervoor zorgen dat u de vergrendelingslipjes aan elke kant van de kader. Zodra deze stap is uitgevoerd, moet u de drie stekkers van uw autoradio, twee ISO-connectoren voor voeding en geluidsoverdracht naar de luidsprekers van uw Land Rover Discovery en vervolgens de radioantenne-aansluiting aansluiten. Voor dat laatste heb je op sommige modellen mogelijk een adapter nodig om hem van mannelijk naar vrouwelijk te transformeren om hem aan te passen aan de aansluiting van je nieuwe radio. Tot slot hoeft u alleen nog maar uw autoradio in het metalen frame te duwen, hem op zijn plaats te klikken en het meegeleverde kunststof of metalen frame op zijn contour te plaatsen. Dat is het, je hebt zojuist ontdekt hoe je een autoradio installeert op Land Rover Discovery, zorg ervoor dat je controleert of de radio is ingeschakeld, dat het geluid werkt en dat je de radio opneemt en klaar bent om veel plezier met je nieuwe autoradio. Als u andere problemen heeft of meer wilt weten over uw auto, aarzel dan niet om onze speciale pagina te bezoeken.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery nodig hebt, ga dan naar onze categorie Land Rover Discovery.

Weiterlesen:
Hoeveel kilometer op laag brandstofverbruik met mijn Land Rover Discovery?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector