Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe iveco dagelijkse airconditioning schoon te maken?

Airconditioning is een van de belangrijkste specificaties van nieuwere auto’s. Hoewel het voorheen beperkt was tot high-end modellen, is het nu gedemocratiseerd voor een groot deel van de auto’s. Dit dure en geavanceerde apparaat vereist echter een speciale behandeling, en of het nu voor onderhoud is of vanwege geurtjes, het is absoluut belangrijk om na te denken over dagelijks de airconditioning van uw iveco schoonmaken. Dit is precies wat we u in detail zullen leren in de inhoud van dit artikel. Eerst zullen we in detail kijken naar de procedure om de airconditioning van uw iveco dagelijks schoon te maken, dan zullen we in een tweede deel meer in het algemeen naar kijken het dagelijks onderhoud van de airco van uw iveco.

Hoe maak ik mijn iveco dagelijkse airconditioning schoon

Laten we onze artikelinhoud beginnen met de reiniging van het airconditioningcircuit van uw iveco dagelijks. De enige optie om een ​​totale reiniging van dit circuit uit te voeren, is om te gebruiken bacteriedodende en fungicide spraysin feite maakt uw airconditioning veel vocht aan dat in het circuit blijft en de ontwikkeling van allerlei soorten ziektekiemen en bacteriën bevordert. U vindt deze producten op internet of in autocentra. Er zijn twee methoden om dit uit te voeren, hier zijn ze:

Onderhoud het airconditioningcircuit van uw iveco dagelijks op een eenvoudige manier

Als u eenmaal een desinfecterende spray heeft, kunt u het airconditioningcircuit van uw auto heel gemakkelijk reinigen.

De methode is heel eenvoudig, maar dit proces kan de binnenkant van uw iveco dagelijks vervuilen.

 • Verwijder het cabinefilter.
 • Installeer de desinfecterende spray op de vloer van uw auto (idealiter aan de passagierszijde).
 • Start de ventilatie en airconditioning van uw auto (met draaiende motor) met luchtrecycling
 • Terwijl de ramen gesloten zijn, druk je op de knop op de bom om hem langzaam maar zeker te legen, de autodeuren te sluiten en hem ongeveer tien minuten aan te laten.
 • Zodra deze tijd is verstreken, opent u dagelijks de deuren van uw iveco, ventilatie nog steeds aan, en laat u het passagierscompartiment ongeveer 20 minuten luchten.
Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op iveco dagelijks veranderen?

Met deze oplossing kunt u het airconditioningsysteem van uw iveco dagelijks snel reinigen, maar als u dagelijks slechte airconditioninggeuren op uw iveco heeft die aanhouden, raden we u aan de tweede techniek te gebruiken.

Reinig het airconditioningsysteem van uw iveco dagelijks grondig

.

Laten we nu verder gaan met de meer radicale methode om een grondige reiniging van uw ventilatiecircuit. U zult hetzelfde bacteriedodende en fungicide product moeten kopen, alleen de toepassing zal anders zijn. Dit is het te volgen proces:

 • Doe je cabinefilter uit.
 • Door de externe luchtinlaat van uw iveco dagelijks (tussen de motorkap en de voorruit), met de motor aan en de ventilatie aan, een paar keer 5 seconden lang een paar keer te spuiten en alle ramen en deuren 5 minuten dicht te laten.
 • Zodra deze eerste stap is uitgevoerd, kunt u het binnenste deel van uw airconditioningsysteem aanpakken, terwijl u hetzelfde doet, maar niet de binnenste luchtinlaat die gewoonlijk onder het handschoenenkastje wordt geplaatst.
 • Tot slot, om af te ronden, kunt u dagelijks een paar verstuivingen in de ventilatieopeningen van uw iveco spuiten.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is uw auto luchten terwijl het product verdwijnt voordat u het weer kunt gebruiken.

Onderhoud van de airconditioning van zijn iveco dagelijks

Tot slot, om de inhoud van ons artikel af te ronden, zullen we u het belangrijkste advies geven dat u moet respecteren, als u de levensduur van uw airconditioningcircuit op iveco dagelijks wilt maximaliseren en onvoorziene kosten wilt beperken.

 • Laat uw airconditioning jaarlijks onderhouden
 • Vervang uw cabinefilter elke twee jaar.
 • Laat uw FREON-gas elke twee jaar opladen.
 • leun het airconditioningsysteem elk jaar dagelijks op uw iveco.

  Voor meer tips over de iveco daily, neem een ​​kijkje in de categorie iveco daily.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn iveco dagelijks vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector