Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
4 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe kan ik een olielek op mijn Audi A7 repareren?

Het hebben van een voertuig is handig, we hebben het vaak nodig om naar ons werk te gaan en voor veel van onze dagelijkse reizen. Dit essentiële deel van ons jaarlijkse budget veroorzaakt herhaaldelijk complicaties, bewust zijn van olielekkage in uw auto is er een van… In feite is een olielek meestal niet goedaardig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dat niet doet’ ik herken het niet. Als u op de hoogte bent van olie lekt op uw Audi A7, bent u op de juiste website, dan helpen wij u eerst de oorzaak van de olielekkage op te sporen en daarnaast helpen wij u indien mogelijk met het verhelpen ervan.

Identificatie van de oorsprong van de olie die lekt op uw Audi A7

Als je erachter komt vloeistof lekt onder uw Audi A7, is de eerste juiste zet om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te onderzoeken om erachter te komen of een van deze onmiddellijk kan worden geïdentificeerd als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken, is het echt belangrijk om: onderzoek uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u merkt dat er olie uit uw Audi A7 lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten en zal een sterke vervelende geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe bevestig ik een vergrendelde sleutel op mijn Audi A7?

Het is niet altijd gemakkelijk om de oorzaak van de olie die lekt op een Audi A7 te lokaliseren vanwege de ruimte in het motorblok, toch zijn hier de eenvoudige stappen die u moet volgen om de oorsprong van de olie te lokaliseren:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de plaats van waaruit het op de grond wordt gemorst …
  • Volg de route van de druppelende olie naar de basis, als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het zonder problemen te kunnen identificeren.
  • Dat zal helpen, hier is een lijst van de auto-onderdelen die er in de meeste gevallen toe leiden dat er olie uit een auto lekt: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de aftapplug van de transmissie; de transmissie-afdichtringen.

Als het mogelijk is, repareer dan het onderdeel dat de olie heeft aangebracht om te lekken op uw Audi A7.

Nu u de oorzaak van de olielekkage hebt ontdekt, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je een tijdje meer olie toevoegen om het peil te verhogen, afhankelijk van de ernst ervan, maar onthoud dat dit geen duurzame remedie is en dat het lek op elk moment erger kan worden. We gaan je de reparaties laten zien waarvan we denken dat je ze alleen kunt uitvoeren met wat kennis, gereedschap en in overeenstemming met de toegankelijkheid die je aan je motor zult hebben. Hoe het ook zij, dat moet je weten na het repareren van een olielek aan een Audi A7 moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Weiterlesen:
Waar is de starter op de Audi A7?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op de Audi A7

In deze situatie is de procedure vrij eenvoudig, u hoeft alleen uw Audi A7 op te tillen, indien mogelijk volledig horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het juiste aanhaalmoment en de hete motor om te controleren of het lek is gerepareerd.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Audi A7

Voor het geval dat je olielekkage komt uit uw oliefilter, u zult het in principe moeten vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Dezelfde test, heet controleren of er olie uit uw Audi A7 lekt.

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Audi A7

Ten slotte, als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Audi A7, kunt u deze, afhankelijk van de toegankelijkheid, gemakkelijk bereiken en wijzigen. Om dit voor elkaar te krijgen, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om te bevestigen dat er geen olie meer uit uw Audi lekt A7.

Voor elk ander type lek raden wij u aan om naar uw monteur te gaan omdat de reparatie te veel expertise en gereedschap vereist om sereen alleen te doen.

Mocht u nog vragen hebben over de Audi A7, aarzel dan niet om onze Audi A7 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Waar bevindt de krik zich op de Audi A7?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector