Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe kan ik het cabinefilter van mijn Land Rover Range Rover vervangen?

Voertuigonderhoud is een van de belangrijkste taken die u moet uitvoeren als u uw voertuig in goede staat wilt houden en onvoorziene uitval van apparatuur wilt voorkomen, waardoor u veel geld zou moeten uitgeven. Sommige onderhoudswerkzaamheden lijken voor bijna iedereen voor de hand liggend, inclusief het vervangen van olie en filters, maar voor andere ben je er misschien niet altijd van op de hoogte. Vandaag gaan we ons concentreren op een minder beruchte, maar even essentiële onderhoudstaak: hoe kan ik het cabinefilter van mijn Land Rover Range Rover vervangen? Hiervoor kijken we eerst waar het cabinefilter op uw Land Rover Range Rover zich bevindt en ten tweede hoe u dit beroemde filter, ook wel pollenfilter genoemd, kunt vervangen.

Waar is het cabinefilter op mijn Land Rover Range Rover?

Dus laten we ons artikel beginnen met de locatie van het cabinefilter op uw Land Rover Range Rover. Afhankelijk van het jaar van uw auto en de serie, kan het filter zich in drie verschillende gebieden bevinden, we zullen nu deze locaties gedetailleerd beschrijven.

Passagierscompartimentfilter gevonden in het motorcompartiment

Om het cabinefilter van uw Land Rover Range Rover? Te vinden, raden we u aan om naar de zijkant van het motorcompartiment te kijken; dit is inderdaad een van de meest geprefereerde plekken voor autofabrikanten. Dit komt alleen omdat hier de externe luchtinlaat van de Land Rover Range Rover zich bevindt. Hier zal uw voertuig lucht aan uw passagiersruimte leveren. Het wordt meestal net onder de voorruit geplaatst, ter hoogte van de luchtroosters, u kunt er via de motorkap van uw auto bij, het zit in een plastic doos.

Cabinefilter onder het handschoenenkastje van een Land Rover Range Rover

Het tweede mogelijke gebied voor het cabinefilter op uw Land Rover Range Rover bevindt zich onder het dashboardkastje van uw auto. Dit is de eenvoudigste plek om toegang te krijgen, je hoeft alleen maar te gaan liggen en onder je handschoenenkastje te kijken en je zou een zwarte doos moeten vinden die het pollenfilter bevat, maak hem gewoon los om toegang te krijgen tot je filter.

Weiterlesen:
Hoe het remvloeistofpeil van de Land Rover Range Rover Evoque controleren?

Cabinefilter onder het dashboard van uw Land Rover Range Rover

Eindelijk, de laatste plaats waar het cabinefilter op uw Land Rover Range Rover zich kan bevinden, is onder uw dashboard, om er toegang toe te hebben, moet u uw handschoenenkastje verwijderen dat in de meeste gevallen wordt vastgehouden door clips of een schroef. Nu dit is gebeurd, zou u de zwarte doos moeten zien waarin deze zich bevindt.

Hoe kan ik het cabinefilter van mijn Land Rover Range Rover vervangen?

Eindelijk zullen we nu zien hoe het cabinefilter van uw Land Rover Range Rover vervangen? Ook al is dit een vrij gewone manoeuvre, het moet op het juiste moment worden gedaan om problemen met uw motorvoertuig te voorkomen.

Wanneer moet u het cabinefilter op de Land Rover Range Rover vervangen?

De grote vraag voor een groot aantal Land Rover Range Rover-bezitters is wanneer dit filter moet worden vervangen, omdat we weten dat je het elke 20,000 kilometer moet vervangen; aarzel niet om ons artikel over het verwijderen van het service-indicatielampje te raadplegen; toch is het voor het cabinefilter een heel andere vraag. Hij moet elk jaar worden vervangen als u uw motorvoertuig regelmatig gebruikt of om de twee jaar als u in het land rijdt en alleen korte ritten maakt. Het doel van dit filter is om luchtverontreinigingen, allergenen en uitlaatgassen eruit te filteren. Aarzel niet om deze regelmatiger te vervangen als u in de stad rijdt.

Hoe verwijder ik het cabinefilter van mijn Land Rover Range Rover?

Last but not least, de laatste stap die u zeker naar deze instructie trekt, hoe u het cabinefilter uit uw Land Rover Range Rover haalt? Deze stap is eigenlijk heel eenvoudig. Zodra u de locatie van het filter heeft gevonden, hoeft u alleen maar de doos waarin het zich bevindt los te klikken en het er voorzichtig uit te trekken. Wees voorzichtig als u het eruit haalt en kijk goed in welke richting het is geplaatst (u zult vaak een pijl vinden die de richting van de lucht aangeeft), dus vergeet niet om uw nieuwe filter in dezelfde richting te plaatsen. U hoeft alleen de doos te sluiten en opnieuw vast te klikken en u bent klaar met het vervangen van het cabinefilter van uw Land Rover Range Rover.

Weiterlesen:
Injectieprobleem Land Rover Range Rover Evoque, wat te doen?

Als je meer handleidingen over de Land Rover Range Rover nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector