Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe kan ik mijn Buick Regal EGR-klep schoonmaken?

Waarschijnlijk heb je al gehoord van de populaire EGR-klep, de anti-vervuilingsklep. Het wordt gewoonlijk niet gewaardeerd door automobilisten, omdat het de neiging heeft om meer zorgen te baren dan iets anders … In feite, afhankelijk van het gebruik dat u van uw auto gaat maken, kan deze verstopt raken en u veel problemen veroorzaken. Als dit de situatie is, wil je het waarschijnlijk weten hoe maak je de EGR-klep van je Buick Regal schoon? Geen stress, we hebben dit artikel geschreven om u te helpen bij deze operatie. Om dit te doen zullen we eerst kijken naar de bedoeling van de EGR-klep, en vervolgens wat zijn de storingen die de EGR-klep van uw Buick Regal kan veroorzaken en tot slot het onderdeel dat u waarschijnlijk het meest zal aanspreken, hoe de EGR-klep Buick Regal te reinigen?

Hoe u uw Buick Regal EGR-klep schoonmaakt: rol en bediening

Rol van de EGR-klep

De EGR-klep van uw auto is geïntegreerd in dieselmotoren, voornamelijk om de vervuiling door voertuigen te verminderen en om te voldoen aan de EURO-specificaties van Buick Regal. Het zal bijgevolg de kwaliteit van de uitlaatgassen beïnvloeden en giftige deeltjes, voornamelijk stikstofoxide, verwijderen.

Werking van de EGR-klep

Voordat we leren hoe u de EGR-klep op uw Buick Regal reinigt , we zullen kijken hoe het werkt. Zoals eerder gezien, is het zijn missie om de uitlaatgassen te reinigen, dus het zal worden geïnstalleerd aan de uitlaat van de motor, dankzij een klep kan het de onverbrande uitlaatgassen terugvoeren naar de motor voor een tweede verbranding die zal verdwijnen alle onverbrande giftige deeltjes. Het werkt meestal op lage snelheid omdat bij hoge snelheid de verbranding voldoende is om al deze gassen te verbranden.

Weiterlesen:
Remvloeistoflek Buick Regal

Hoe u uw Buick Regal EGR-klep schoonmaakt: fouten identificeren

De EGR-klep, die niettemin zeer effectief is om de vervuilingsemissies van uw Buick Regal te beperken, zal helaas gebeuren hebben de neiging verstopt te raken vanwege roet / gasafzettingen die zich ophopen in het mechanisme, die uiteindelijk het risico lopen de functies van de klep te blokkeren, totdat de motoreenheid volledig wordt geblokkeerd, zijn hier de tekenen van ziekte die een defecte EGR-klep op uw Buick Regal kan veroorzaken:

  • Motorlicht aan
  • Prestatieverlies
  • Technische inspectie geweigerd
  • Zwarte dampen
  • Voertuig dat op lage snelheid graast
  • Lage RPM-instellingen

Zo reinigt u uw Buick Regal EGR-klep: In de praktijk

En nu beginnen we met het onderdeel waar u het meest enthousiast over bent, hoe u de EGR-klep van uw auto reinigt. Hier zijn de twee technieken die u kunt gebruiken.

Doe het zelf

Zo reinigt u uw Buick Regal EGR-klepsysteem: zonder het uit elkaar te halen

Hoewel deze procedure minder effectief is, is het toch mogelijk overweeg een «ruwe» reiniging van uw EGR-klepde waarheid is dat u alleen brandstofadditieven hoeft te gebruiken, gelijk aan de producten die worden gebruikt om de injectie te reinigen. Deze specifieke oplossingen moeten worden geïnjecteerd in de draaiende motor, op de juiste bedrijfstemperatuur, verdund in ongeveer 20 liter brandstof en laat de motor 3 of 4 minuten met hoog toerental draaien om de EGR-klep van uw Buick Regal te reinigen.

Hoe de EGR-klep van uw auto te reinigen: Met demontage

Hier is de meest gunstige procedure, die voldoende toegang tot de EGR-klep vereist om het proces zelf te voltooien. Als dat zo is, is de procedure vrij eenvoudig. U moet de elektromagneet van de EGR-klep loskoppelen, de paar schroeven verwijderen die hem op zijn plaats houden en verwijderen. Zodra deze eenvoudige stappen zijn voltooid, is het nu tijd om te reinigen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u een product zoals oplosmiddel, benzine, ovenreinigingsproduct gebruiken, dat u tien minuten laat inwerken, vervolgens de rest afschraapt met een schraper en de reiniging met een draadborstel voltooit. Als u verder wilt gaan, kunt u net zo goed de twee kanalen waarop het is aangesloten reinigen, die mogelijk zijn verschroeid, gebruik hiervoor een schraper en een stofzuiger om te voorkomen dat er afzettingen in de leidingen vallen. U hoeft hem alleen weer in elkaar te zetten en u bent klaar met het reinigen van de EGR-klep van uw Buick Regal.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Buick Regal

Laat het door een professional doen

Als uw EGR-klep niet bereikbaar is vanwege de serie of de motor van uw auto en als het verwijderen ervan teveel complicaties zou veroorzaken (bijvoorbeeld het verwijderen van te veel onderdelen die de toegang belemmeren), hoe moet u de EGR-klep van uw Buick Regal dan reinigen? In dergelijke gevallen is het beter dan jezelf in een te complexe operatie te lanceren, maar je wendt je tot een automonteur. Hij zal het werk schoner kunnen uitvoeren en, indien nodig, de klep kunnen vervangen als deze dood is. De kosten voor het schoonmaken, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, liggen tussen 70 en 300 €.

Verwijder de EGR-klep van uw Buick Regal

Eindelijk nemen sommige mensen een radicalere beslissing om het risico op een defecte klep te beperken. In plaats van de EGR-klep van hun Buick Regal te reinigen, blokkeren ze deze liever in de gesloten positie. Deze manipulatie zal tot gevolg hebben dat de door de auto uitgestoten verontreiniging aanzienlijk toeneemt, niet langer voldoet aan de vervuilingsnormen, een motorwaarschuwingslampje permanent brandt en uiteindelijk het risico loopt de motor te vervuilen. We raden u ten zeerste af om deze keuze te maken. Als u andere vragen heeft of meer wilt weten over uw auto, denk dan niet twee keer na om onze speciale pagina te bekijken.

Kijk voor meer tips over de Buick Regal in de categorie Buick Regal.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector