Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Land Rover Defender reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Het kan echter voorkomen dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator op Land Rover Defender schoon? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Defender te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou je de katalysator van je Land Rover Defender willen opruimen?

In dit eerste deel beschrijven we waarom het nuttig kan zijn reinig de katalysator van uw Land Rover Defender . In feite lijkt het voor sommigen van jullie misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Land Rover Defender

.

De katalysator van uw Land Rover Defender heeft de functie: om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen die verband houden met de werking van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste elementen die de vervuiling bestrijden die door uw Land Rover Defender wordt afgevoerd. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen te transformeren, is de katalysator van uw Land Rover Defender een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is daarom belangrijk om verstopping van de katalysator van uw Land Rover Defender te voorkomen. Als u overweegt om voldoende lange ritten te maken om het regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste algemene prestaties van de motor behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Defender

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Defender . Hiermee kunt u de tekenen van ziekte detecteren die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Defender is geblokkeerd: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te beginnen met werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Defender gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, hebben de sensoren over het algemeen ook problemen.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe stel je je dimlicht in op Land Rover Defender?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Defender moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een Land Rover Defender schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan verschillen naargelang de motoren). Behalve dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Defender schoon?

Eindelijk is hier de fase waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Defender schoon? Weet dat deze procedure erg eenvoudig is en dat er twee methoden zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Defender schrobben: Deze techniek is specifiek effectief voor personen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Oranje lampje Land Rover Defender dat blijft branden

.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Defender, aarzel dan niet om onze Land Rover Defender categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector