Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Land Rover Discovery reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en zo voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval een verandering of reiniging van fundamenteel belang is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator op Land Rover Discovery schoon? Om dit te bereiken, zullen we u eerst laten zien in welke omstandigheden het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Discovery te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto.

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Discovery willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we u leren waarom dit belangrijk kan zijn reinig de katalysator van uw Land Rover Discovery . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Land Rover Discovery

.

De katalysator van uw Land Rover Discovery heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te elimineren gerelateerd aan de werking van uw motor. In werkelijkheid is het een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling bestrijden die door uw Land Rover Discovery wordt uitgestoten. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, is de katalysator van uw Land Rover Discovery een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is dus noodzakelijk om verstopping van de katalysator van uw Land Rover Discovery te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange ritten te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de ideale motoreffectiviteit behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Discovery

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Discovery . Dit zal u in staat stellen de verschijnselen vast te stellen die u zouden moeten waarschuwen voor een defect van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Discovery is geblokkeerd: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Discovery gaan branden, aarzel niet om onze inhoud te raadplegen om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaker wel dan niet complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat resulteert in beschadiging van de keramiek.
Weiterlesen:
Het indicatielampje van de veiligheidsgordel blijft branden op mijn Land Rover Discovery Sport

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Discovery moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Land Rover Discovery schoon? Wij leren u waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In werkelijkheid is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Bovendien om niet langer goed te zijn voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u dit herhaaldelijk zult doen, bespaart u veel geld.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Discovery schoon?

Eindelijk is hier de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Discovery schoon? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee benaderingen zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Discovery schrobben: Deze strategie is met name voordelig voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Je kunt er enkele ontdekken in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Land Rover Discovery?

.

Als u nog vragen heeft over de Land Rover Discovery, aarzel dan niet om onze categorie Land Rover Discovery te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector