Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Land Rover Freelander reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Toch kan het voorkomen dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval een wijziging of reiniging noodzakelijk is. Vandaag gaan we kijken naar hoe maak je een katalysator op Land Rover Freelander schoon? Om dit te doen, zullen we allereerst de scenario’s beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Freelander schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging uitvoert om de prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Freelander willen opruimen?

In deze eerste sectie laten we u zien waarom het nuttig kan zijn reinig de katalysator van uw Land Rover Freelander . In werkelijkheid lijkt het voor sommigen van jullie misschien logisch, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en wat de uitkomsten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Land Rover Freelander

.

De katalysator van uw Land Rover Freelander heeft als doel: om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de procedure van uw motorunit. In werkelijkheid is het een van de belangrijkste elementen in de strijd tegen de vervuiling die door uw Land Rover Freelander wordt uitgestoten. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, is de katalysator van uw Land Rover Freelander een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is dus noodzakelijk om verstopping van de katalysator van uw Land Rover Freelander te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange ritten te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale efficiëntie van de motoreenheid behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Freelander

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Freelander . Dit stelt u in staat om de manifestaties vast te stellen die u zouden moeten alarmeren bij een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Freelander is verstopt: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Freelander gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoud om te bepalen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen waardoor de keramiek beschadigd raakt.
Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen op Land Rover Freelander af?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Freelander moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Land Rover Freelander schoon? Wij laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In werkelijkheid is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Behalve dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Freelander schoon?

Eindelijk is hier de fase waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Freelander schoon? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee technieken zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Freelander schrobben: Deze aanpak is met name voordelig voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe de kentekenplaatlamp Land Rover Freelander vervangen?

.

Als je meer tutorials over de Land Rover Freelander wilt, ga dan naar onze Land Rover Freelander-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector