Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Land Rover Range Rover Evoque reinigen?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus past bij moderne vervuilingsspecificaties. Het is echter mogelijk dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval een verandering of reiniging van fundamenteel belang is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator op Land Rover Range Rover Evoque schoon? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst uitleggen in welke omstandigheden het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque schoon te maken en vervolgens hoe u deze reiniging uitvoert om de prestaties van de katalysator van uw auto.

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque willen opruimen?

In dit eerste deel zullen we beschrijven waarom het belangrijk kan zijn om: reinig de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque . Voor sommigen van jullie lijkt het duidelijk, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Land Rover Range Rover Evoque

.

De katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque heeft de functie: om schadelijke uitlaatgassen te elimineren gerelateerd aan het proces van uw motor. Het is duidelijk een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling bestrijden die door uw Land Rover Range Rover Evoque wordt uitgestoten. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen te transformeren, is de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400°, het is daarom belangrijk om verstopping van de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque te voorkomen. Als u overweegt genoeg lange ritten te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de beste algemene prestaties van de motor behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Range Rover Evoque

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Land Rover Range Rover Evoque . Hiermee kunt u de tekenen van ziekte detecteren die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque is verstopt: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Range Rover Evoque gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om te bepalen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Waar koelmiddel in Land Rover Range Rover?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van een Land Rover Range Rover Evoque schoon? We beschrijven waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Uiteraard is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met afstelling, de prijs kan fluctueren afhankelijk van de motoren). Behalve dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u dit herhaaldelijk zult doen, bespaart u veel geld.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Range Rover Evoque schoon?

Tot slot is hier de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent in deze inhoud, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Range Rover Evoque schoon? Weet dat dit proces heel erg eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Range Rover Evoque schrobben: Deze techniek is bijzonder waardevol voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe kan de voorstoel van de Land Rover Range Rover Sport worden neergeklapt?

.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Evoque categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector