Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Lexus NX reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Desalniettemin is het mogelijk dat het verstopt raakt of kapot gaat, in welk geval vervanging of reiniging belangrijk is. Vandaag gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus NX? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen de scenario’s beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus NX schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de effectiviteit van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus NX willen opruimen?

In dit eerste deel leggen we uit waarom dit belangrijk kan zijn maak de katalysator van uw Lexus NX schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het inderdaad logisch, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Lexus NX

.

De katalysator van uw Lexus NX heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de werking van uw motor. Het is inderdaad een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Lexus NX bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lexus NX een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Lexus NX niet te verstoppen. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de algehele motorprestaties behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus NX

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus NX . Hierdoor kunt u de manifestaties ontdekken die u zouden moeten informeren over een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus NX is verstopt: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus NX gaan branden, denk niet twee keer na om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Weggedrag Lexus NX

Waarom u de katalysator van uw Lexus NX moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een Lexus NX schoon? We zullen uitleggen waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Inderdaad, een katalysator is een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus NX?

Eindelijk is hier het stadium waar u zeker naar uitkijkt in dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lexus NX schoon? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te doen:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Lexus NX: Deze aanpak is met name waardevol voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Olielamp Lexus NX die blijft branden

.

Als je meer tutorials over de Lexus NX nodig hebt, ga dan naar onze Lexus NX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector