Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe Kia Xceed-airconditioning reinigen?

Airconditioning is waarschijnlijk de meest gewaardeerde functie van moderne auto’s. Ondanks het feit dat het historisch beschikbaar was voor high-end variëteiten, is het tegenwoordig gedemocratiseerd voor een groot deel van de auto’s. Deze kostbare en geavanceerde unit heeft echter een speciale behandeling nodig, en of het nu gaat om onderhoud of vanwege geurtjes, er moet zeker worden nagedacht over de airconditioning van uw Kia Xceed . reinigen. Dit is precies wat we u in deze inhoud in detail zullen laten zien. Eerst zullen we in detail controleren op de proces om de airconditioning van uw Kia Xceed . te reinigen, dan zullen we in een tweede stap meer in het algemeen naar kijken het onderhoud van de airconditioning van uw Kia Xceed.

Hoe maak ik mijn Kia Xceed-airconditioning schoon

Laten we onze inhoud beginnen met de reiniging van het airconditioningsysteem van uw Kia Xceed. De enige oplossing voor een volledige reiniging van dit systeem is het gebruik bacteriedodende en fungicide producten, eigenlijk maakt uw airconditioning veel vocht aan dat in het systeem zal stagneren en de productie van allerlei soorten ziektekiemen en bacteriën zal bevorderen. U vindt deze artikelen op internet of in autocentra. Er zijn twee oplossingen om dit uit te voeren, hier zijn ze:

Reinig het airconditioningcircuit van uw Kia Xceed op een eenvoudige manier

Als u eenmaal een desinfecterende spray heeft, kunt u het airconditioningcircuit van uw auto heel gemakkelijk reinigen.

De methode is heel eenvoudig, maar toch kan dit proces de binnenkant van uw Kia Xceed vervuilen.

 • Verwijder het cabinefilter.
 • Installeer de desinfecterende spray op de vloer van uw auto (indien mogelijk aan de passagierszijde).
 • Schakel de ventilatie en airconditioning van uw auto in (met draaiende motor) met luchtrecycling
 • Druk met de ramen dicht op de knop op de bom om deze geleidelijk te legen en sluit de portieren van de auto en laat ze ongeveer tien minuten aanstaan.
 • Zodra deze tijd is verstreken, opent u de deuren van uw Kia Xceed, ventilatie nog steeds aan en laat u het passagierscompartiment ongeveer 20 minuten luchten.
Weiterlesen:
Kia Xceed DIE IN limp-modus gaat

Met deze aanpak kunt u het airconditioningsysteem van uw Kia Xceed snel reinigen, maar als u hardnekkige airconditioningluchtjes op uw Kia Xceed heeft, raden we u aan de tweede methode uit te voeren.

Reinig grondig het airconditioningsysteem van uw Kia Xceed

.

Laten we nu verder gaan met de meer belangrijke techniek om een reiniging van uw ventilatiecircuit compleet. U moet worden uitgerust met dezelfde bacteriedodende en fungicide spray, alleen de toepassing zal anders zijn. Hier is de te volgen operatie:

 • Doe je cabinefilter uit.
 • Door de externe luchtinlaat van uw Kia Xceed (tussen de motorkap en de voorruit), met de motor aan en de ventilatie aan, meerdere keren gedurende 5 seconden te spuiten en alle ramen en deuren even dicht te laten.
 • Zodra deze eerste stap is voltooid, kunt u het binnenste deel van uw airconditioningsysteem aanpakken en hetzelfde doen, maar niet de binnenste luchtinlaat die gewoonlijk onder het handschoenenkastje wordt geplaatst.
 • Tot slot kun je tot slot nog een paar verstuivingen in de ventilatieopeningen van je Kia Xceed spuiten.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is uw auto luchten terwijl het product verdwijnt voordat u het weer kunt gebruiken.

Onderhoud van de airconditioning van zijn Kia Xceed

Tot slot, om onze inhoud af te ronden, zullen we u het belangrijkste advies geven dat u moet respecteren, als u de levensduur van uw airconditioningcircuit op Kia Xceed wilt maximaliseren en onvoorziene kosten wilt beperken.

 • Laat uw airconditioning jaarlijks onderhouden
 • Vervang uw cabinefilter elke twee jaar.
 • Laat uw FREON-gas elke twee jaar opladen.
 • leun elk jaar het airconditioningsysteem van uw Kia Xceed.

  Mocht u nog vragen hebben over de Kia Xceed, aarzel dan niet om onze Kia Xceed categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Waar kan ik de claxonzekering op Kia Xceed vinden?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector