Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Dacia Logan reinigen?

De verlichtingselementen van onze auto’s maken deel uit van de noodzakelijke componenten van veiligheid. In werkelijkheid stellen ze ons in staat om ‘s nachts of in slechte klimatologische omstandigheden te zien en bekeken te worden. Het is daarom noodzakelijk om ze in goede staat te houden en constant maximale verlichting te hebben. In dit bericht gaan we kijken naar de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe maak je de koplampen van je Dacia Logan schoon? We beginnen dit artikel met de reden waarom het relevant kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken en vervolgens hoe u de koplampen van uw Dacia Logan concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampkappen van uw Dacia Logan reinigen?

De meesten van ons hebben de neiging om rekening te houden met het legen van het voertuig, het vervangen van een uitgebrande lamp, maar we denken bijna nooit aan kijkend naar de netheid van de koplampen op zijn Dacia Logan . In werkelijkheid, als ze dat zijn geel, ondoorzichtig of vuil , is het noodzakelijk om te controleren of uw koplampen de weg goed kunnen verlichten. Om te beginnen kunt u de koplampafstelling van uw Dacia Logan of het dimlicht bekijken door onze twee speciale inhoudsartikelen te raadplegen.

Reinig de doffe koplampen van uw Dacia Logan voor een technische controle

De eerste verklaring die u op deze webpagina kunt vinden, is dat u de technische keuring wilde of heeft doorstaan ​​en dat er problemen zijn met de koplampen van uw Dacia Logan. In werkelijkheid, als uw koplampen zijn geworden ondoorzichtig naarmate de tijd verstrijkt en u het verlichtingsvermogen hebt verloren, mag u de technische inspectie niet doorstaan, in een dergelijk geval kan het daarom relevant zijn voor reinig of herstel de kunststof afdekking van de koplampen van uw Dacia Logan vóór de technische keuring of de contra-inspectie.

Maak de ondoorzichtige koplampen van de Dacia Logan schoon om beter zichtbaar te zijn

Tweede situatie heb je gewoon het gevoel van verlichting ‘s nachts minder goed met uw Dacia Logan . In dit geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de vuillaag lastig te verwijderen is, we raden je aan om dat te doen reinig de koplampen van uw motorvoertuig herhaaldelijk .

Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Dacia Logan?

Hoe de koplampen van zijn Dacia Logan schoonmaken?

We gaan nu verder met het onderdeel waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de koplampkappen van je Dacia Logan schoon? We zullen eerst kijken hoe u de binnenkant van de koplampen van uw auto schoonmaakt, dan de buitenkant en tenslotte hoe u de koplampen van uw Dacia Logan opknapt.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Dacia Logan

Eerste kans, je hebt het gevoel dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dit geval moet je de binnenkant van je Dacia Logan koplampen schoonmaken, daarvoor is niets minder moeilijk:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische componenten met de meegeleverde schroeven om dit doel te bereiken
 • Verwijder de buitenste koplampafdekking en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic afdekkingen van de koplampen op zijn Dacia Logan

Tweede kans, de optiek van de koplampen van uw Dacia Logan is vuil en u wilt ze schoonmaken, er zijn enkele mogelijkheden voor u, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Dacia Logan met een doek en tandpasta . Verspreid tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf met een doek in een cirkelvormige beweging en spoel vervolgens af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een reinigingsset die u in een gespecialiseerde winkel vindt. U hoeft alleen de instructies voor het reinigen van uw koplampen te volgen. Deze behandeling is krachtig, maar iets duurder dan de andere hierboven gepresenteerde strategieën.
Weiterlesen:
Wanneer schokdempers Dacia Logan vervangen?

De vervaagde koplampen van zijn Dacia Logan . polijsten

Eindelijk, in het geval dat je zelfs na het schoonmaken van je koplampen het gevoel hebt dat ze blijven zitten saai of vervaagd , hebben wij een oplossing voor u. Dit is in veel gevallen de omstandigheid voor een tegenbezoek van de technische controle. Zo kunt u de koplampen van uw Dacia Logan/Strong opknappen:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak delicate cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Herhaal de bewerking met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Doe dat tot slot nog een laatste keer met glaspapier 2000 grain en spoel daarna je koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Dacia Logan te beschermen

Kijk voor meer tips over de Dacia Logan in de categorie Dacia Logan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector