Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Kia Soul schoonmaken?

De verlichtingsonderdelen van onze voertuigen maken deel uit van de essentiële veiligheidscomponenten. Ze stellen ons zelfs in staat om te zien en bekeken te worden in het donker of in slechte klimatologische omstandigheden. Het is daarom essentieel om ze in goede staat te houden en altijd een optimale verlichting te hebben. In deze post gaan we ons richten op de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe maak je de koplampen van je Kia Soul schoon? We beginnen deze inhoud met de rechtvaardiging waarom het nodig kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken, en vervolgens hoe u de koplampen van uw Kia Soul concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampen van je Kia Soul schoonmaken?

De meesten van ons hebben meestal de neiging om na te denken over het legen van het voertuig, het vervangen van een uitgebrande lamp, maar we overwegen het zelden het onderzoeken van de netheid van de koplampen op zijn Kia Soul . Of ze dat nu zijn geel, ondoorzichtig of vuil , is het belangrijk om te controleren of uw koplampen de weg effectief kunnen verlichten. Allereerst kunt u de afstelling van de koplamp van uw Kia Soul of het dimlicht controleren door onze twee specifieke artikelen te raadplegen.

Reinig de doffe koplampen van uw Kia Soul voor technische controle

De eerste reden dat u zich op deze internetpagina bevindt, is dat u de technische inspectie nodig had of heeft gehaald en dat er complicaties zijn met de koplampen van uw Kia Soul. Sterker nog, als je koplampen zijn geworden ondoorzichtig na verloop van tijd en u hebt het verlichtingsvermogen verloren, mag u de technische inspectie niet halen, in een dergelijk geval kan het daarom nodig zijn Reinig of herstel de plastic kap van de koplampen van uw Kia Soul vóór de technische inspectie of de tellerinspectie.

Reinig de ondoorzichtige koplampen van de Kia Soul om zichtbaarheid te krijgen

Tweede mogelijkheid heb je gewoon de indruk van minder goed oplichten in het donker met je Kia Soul . In dit geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de laag vuil is uitgegroeid die moeilijk te verwijderen is, we raden u aan dit te doen maak de koplampen van uw motorvoertuig regelmatig schoon .

Weiterlesen:
Hoe start je een Kia Soul?

Hoe de koplampen van zijn Kia Soul schoonmaken?

We gaan nu verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de koplampafdekkingen van je Kia Soul schoon? We zullen eerst kijken hoe je de binnenkant van de koplampen van je auto schoonmaakt, dan de buitenkant en tot slot hoe je de koplampen van je Kia Soul renoveert.

Maak de binnenkant van de koplampen van je Kia Soul schoon

Eerste kans, je hebt het gevoel dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dit geval moet u de binnenkant van uw Kia Soul-koplampen reinigen, daarvoor is niets veel eenvoudiger:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische componenten met de meegeleverde schroeven
 • Verwijder de buitenste koplampafdekking en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic kappen van de koplampen op de Kia Soul

Tweede kans, de optiek van de koplampen van je Kia Soul is vies en je wilt ze schoonmaken, sommige keuzes zijn voor jou beschikbaar, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van je Kia Soul met een doek en tandpasta . Smeer tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf in een cirkelvormige beweging met een doek, en spoel daarna af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een schoonmaakset die is ontdekt in een gespecialiseerde winkel. U hoeft alleen de instructies voor het reinigen van uw koplampen op te volgen. Deze oplossing is krachtig, maar iets duurder dan de hierboven gepresenteerde alternatieve oplossingen.
Weiterlesen:
Waar vind je blinker fuse op Kia Soul?

De verbleekte koplampen van zijn Kia Soul polijsten

Eindelijk, in het geval dat je zelfs na het schoonmaken van je koplampen het gevoel hebt dat ze blijven zitten saai of vervaagd , we hebben een oplossing voor je. Dit is vaak de omstandigheid voor een tegenbezoek van de technische controle. Zo renoveer je de koplampen van je Kia Soul / Strong:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak zachte cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Dupliceer de bewerking met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Tot slot, bereik dit nog een laatste keer met glaspapier 2000 korrel en spoel vervolgens uw koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van je Kia Soul te beschermen

Als je meer gidsen over de Kia Soul wilt, ga dan naar onze Kia Soul-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector