Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Kia Xceed reinigen?

De verlichtingscomponenten van onze voertuigen maken deel uit van de essentiële componenten van veiligheid. In werkelijkheid stellen ze ons in staat om ‘s nachts of bij slechte weersomstandigheden te zien en gezien te worden. Het is dus essentieel om ze in goede staat te houden en om altijd een ideale verlichting te hebben. In dit artikel gaan we ons concentreren op de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe maak je de koplampen van je Kia Xceed schoon? We beginnen dit artikel met de motivering waarom het relevant kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken en vervolgens hoe u de koplampen van uw Kia Xceed concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampkappen van uw Kia Xceed reinigen?

De meesten van ons zullen waarschijnlijk denken aan het legen van het voertuig, het vervangen van een doorgebrande lamp, maar we denken er zelden aan kijkend naar de netheid van de koplampen op zijn Kia Xceed . In werkelijkheid, als ze dat zijn geel, ondoorzichtig of vuil , is het belangrijk om te controleren of uw koplampen de weg goed kunnen verlichten. Om te beginnen kunt u de koplampafstelling van uw Kia Xceed of het dimlicht bekijken door onze twee speciale inhoudsartikelen te lezen.

Reinig de doffe koplampen van uw Kia Xceed voor een technische controle

De eerste oorzaak dat u op deze webpagina komt, is dat u de technische keuring nodig heeft of geslaagd bent en dat er complicaties zijn met de koplampen van uw Kia Xceed. In werkelijkheid, als uw koplampen zijn geworden ondoorzichtig na enige tijd en u hebt het verlichtingsvermogen verloren, mag u de technische inspectie niet voltooien, in dat geval kan het daarom relevant zijn voor reinig of herstel de kunststof kap koplampen van uw Kia Xceed vóór de technische keuring of de contra-inspectie.

Maak de ondoorzichtige koplampen van de Kia Xceed schoon om beter zichtbaar te zijn

Tweede situatie heb je alleen de indruk ‘s nachts minder goed te verlichten met uw Kia Xceed . In dit geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de laag vuil die uitgroeit tot lastig te verwijderen is, wij adviseren u dat te doen maak de koplampen van uw motorvoertuig regelmatig schoon .

Weiterlesen:
Indicatielampje veiligheidsgordel blijft branden op mijn Kia Xceed

Hoe de koplampen van zijn Kia Xceed schoonmaken?

We gaan nu verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de koplampkappen van je Kia Xceed schoon? We bekijken eerst hoe u de koplampen van uw auto van binnen schoonmaakt, daarna de buitenkant en tot slot hoe u de koplampen van uw Kia Xceed kunt renoveren.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Kia Xceed

Eerste mogelijkheid, je hebt het gevoel dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dit geval moet je de binnenkant van je Kia Xceed-koplampen schoonmaken, daarvoor is niets veel eenvoudiger:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische onderdelen met de daarvoor bestemde schroeven
 • Verwijder de buitenste koplampafdekking en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Maak de plastic afdekkingen van de koplampen op zijn Kia Xceed . schoon

Tweede mogelijkheid, de optiek van de koplampen van uw Kia Xceed is vuil en u wilt ze schoonmaken, er zijn verschillende mogelijkheden voor u, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Kia Xceed met een doek en tandpasta . Verspreid tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf met een doek in een cirkelvormige beweging en spoel vervolgens af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een reinigingsset die u in een gespecialiseerde winkel vindt. U hoeft zich alleen aan de instructies voor het reinigen van uw koplampen te houden. Deze remedie is effectief, maar iets duurder dan de eerder getoonde alternatieve methoden.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met Kia Xceed?

De vervaagde koplampen van zijn Kia Xceed . polijsten

Eindelijk, als je zelfs na het schoonmaken van je koplampen het gevoel hebt dat ze blijven zitten saai of vervaagd , hebben we een remedie voor u. Dit is vaak het geval bij een tegenbezoek van de technische controle. Zo renoveert u de koplampen van uw Kia Xceed/Strong:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak zachte cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Herhaal de procedure met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Doe dit tot slot nog een laatste keer met glaspapier 2000 grain en spoel daarna je koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Kia Xceed te beschermen

Mocht u nog vragen hebben over de Kia Xceed, aarzel dan niet om onze Kia Xceed categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector