Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Land Rover Freelander reinigen?

De verlichtingsonderdelen van onze auto’s maken deel uit van de essentiële componenten van veiligheid. Ze stellen ons inderdaad in staat om ‘s nachts of bij slechte weersomstandigheden te zien en gezien te worden. Het is dus essentieel om ze in goede staat te houden en om altijd een ideale verlichting te hebben. In dit bericht gaan we ons concentreren op de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe maak je de koplampen van je Land Rover Freelander schoon? We beginnen dit artikel met de reden waarom het relevant kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken en vervolgens hoe u de koplampen van uw Land Rover Freelander concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampkappen van uw Land Rover Freelander reinigen?

De meesten van ons hebben meestal de neiging om na te denken over het legen van het voertuig, het vervangen van een doorgebrande lamp, maar we denken er bijna nooit aan de netheid van de koplampen op zijn Land Rover Freelander onderzoeken . Inderdaad, als dat zo is geel, ondoorzichtig of vuil , is het essentieel om te controleren of uw koplampen de weg effectief kunnen verlichten. Allereerst kunt u de koplampafstelling van uw Land Rover Freelander, of het dimlicht, bekijken door onze twee speciale inhoudsartikelen te raadplegen.

Reinig de doffe koplampen van uw Land Rover Freelander voor een technische controle

De eerste reden waarom u op dit artikel staat, is dat u de technische keuring wilde of hebt doorstaan ​​en dat er complicaties zijn met de koplampen van uw Land Rover Freelander. Inderdaad, als uw koplampen zijn geworden ondoorzichtig naarmate de tijd verstrijkt en u het verlichtingsvermogen bent kwijtgeraakt, mag u niet slagen voor de technische inspectie, in dat geval kan het daarom relevant zijn voor reinig of herstel de kunststof kap van de koplampen van uw Land Rover Freelander vóór de technische keuring of de contra-inspectie.

Maak de ondoorzichtige koplampen van de Land Rover Freelander schoon om beter zichtbaar te zijn

Tweede situatie heb je gewoon het gevoel ‘s nachts minder goed te verlichten met uw Land Rover Freelander . In zo’n geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de vuillaag moeilijk te verwijderen is geworden, we raden u aan dit te doen maak de koplampen van uw motorvoertuig regelmatig schoon .

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de batterij van mijn Land Rover Freelander keycard?

Hoe de koplampen van zijn Land Rover Freelander schoonmaken?

We gaan nu verder met het onderdeel waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de koplampkappen van je Land Rover Freelander schoon? We bekijken eerst hoe u de koplampen van uw auto van binnen schoonmaakt, daarna de buitenkant en tenslotte hoe u de koplampen van uw Land Rover Freelander kunt renoveren.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Land Rover Freelander

Eerste mogelijkheid, je hebt het gevoel dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In zo’n geval moet je de binnenkant van je Land Rover Freelander koplampen schoonmaken, daarvoor is niets minder ingewikkeld:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische elementen met de meegeleverde schroeven om dit doel te bereiken
 • Haal de buitenste koplampafdekking eruit en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic afdekkingen van de koplampen van uw Land Rover Freelander

Tweede mogelijkheid, de optiek van de koplampen van uw Land Rover Freelander is vuil en u wilt ze schoonmaken, er zijn verschillende mogelijkheden voor u, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Land Rover Freelander met een doek en tandpasta . Verspreid tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf met een doek in een cirkelvormige beweging en spoel vervolgens af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een reinigingsset die in een gespecialiseerde winkel is gevonden. U hoeft zich alleen aan de instructies voor het reinigen van uw koplampen te houden. Deze oplossing is effectief, maar een beetje duurder dan de alternatieve manieren die hierboven worden gepresenteerd.
Weiterlesen:
Remvloeistoflekkage Land Rover Freelander

De vervaagde koplampen van zijn Land Rover Freelander polijsten

Eindelijk, zelfs als je je koplampen hebt schoongemaakt, heb je het gevoel dat ze blijven zitten saai of vervaagd , hebben wij een oplossing voor u. Dit is in veel gevallen het geval bij een tegenbezoek van de technische controle. Zo renoveert u de koplampen van uw Land Rover Freelander/Strong:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak delicate cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Dupliceer de procedure met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Doe dat tot slot nog een laatste keer met glaspapier 2000 grain en spoel daarna je koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Land Rover Freelander te beschermen

Als je meer handleidingen over de Land Rover Freelander nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Freelander-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector