Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Land Rover Range Rover aanpassen?

Als u merkt dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u merkt dat u in al deze situaties te weinig of te hoog verlicht, is er in al deze situaties slechts één deel van uw voertuig schuldig: uw koplampen, ook wel grootlicht genoemd. Hoewel deze aanpassing eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een volledige aanpassing veel technischer dan deze basismanipulatie, en in dit bericht gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Land Rover Range Rover afstellen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen, en ten tweede hoe u de koplampen van uw Land Rover Range Rover moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Land Rover Range Rover aanpassen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Land Rover Range Rover. Voor velen van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende op te lichten. Helaas is dit niet constant de omstandigheid en het onderzoeken van deze setting, ook niet omdat de koplampen van uw Land Rover Range Rover zijn niet helder genoeg, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn is een goed idee .

Het verstellen van het grootlicht van uw Land Rover Range Rover voor veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Land Rover Range Rover moet worden uitgevoerd voor een fundamentele veiligheidsverklaring. Het maakt niet uit of het voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke trips. Als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel negeert of slecht anticipeert op een bocht. Als uw koplampen echter te krachtig zijn, ongeacht of van u wordt verwacht dat u overschakelt naar dimlicht wanneer u een voertuig oversteekt, zal de tijd die nodig is om deze wijziging door te voeren meestal stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Land Rover Range Rover . Het is daarom voor zowel anderen als voor u noodzakelijk om een ​​ideale afstelling van uw koplampen te hebben.

Het aanpassen van de koplampen van een Land Rover Range Rover om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die het vermogen regelt, de afstelling van koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het suggereert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die op minimaal 100 meter branden. Een andere wetgeving regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel gelijk moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor een elektrisch raam op Land Rover Range Rover?

Hoe de koplampen van een Land Rover Range Rover aanpassen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u het meest interesseert in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Land Rover Range Rover af te stellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje moeilijk, maar door de richtlijnen te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel problemen te doen.

Voorbereidingen om de koplampen van een Land Rover Range Rover af te stellen

Om te beginnen moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer uw bandenspanning voorzichtig.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Land Rover Range Rover

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Land Rover Range Rover (ze worden over het algemeen aangeduid, en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant past de horizontaliteit van de aanpassing aan).
 • Gebruik een doek of andere dingen om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling te maken, zou je het meest intense deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampinstelling van uw Land Rover Range Rover coherent is, aarzel niet om deze na het rijden te controleren, vaak kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Oplaadprobleem batterij Land Rover Range Rover, wat te doen?

.

Als u de mistlampen op uw Land Rover Range Rover wilt aanpassen, lees dan onze inhoud over dit onderwerp.

Als je meer tutorials over de Land Rover Range Rover nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector