Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Land Rover Range Rover reinigen?

De verlichtingsonderdelen van onze voertuigen maken deel uit van de fundamentele componenten van veiligheid. In feite stellen ze ons in staat om ‘s nachts of onder slechte klimatologische omstandigheden te zien en gezien te worden. Het is daarom essentieel om ze in goede staat te houden en constant een optimale verlichting te hebben. In dit artikel gaan we ons richten op de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe maak je de koplampen van je Land Rover Range Rover schoon? We beginnen deze inhoud met de uitleg waarom het nodig kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken, en vervolgens hoe u de koplampen van uw Land Rover Range Rover concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampen van uw Land Rover Range Rover schoonmaken?

De meesten van ons zullen waarschijnlijk overwegen om de auto te legen en een doorgebrande lamp te vervangen, maar we denken zelden aan het controleren van de netheid van de koplampen op zijn Land Rover Range Rover . In werkelijkheid, als ze dat zijn geel, ondoorzichtig of vuil moet u controleren of uw koplampen de weg effectief kunnen verlichten. Allereerst kunt u de afstelling van de koplampen van uw Land Rover Range Rover of het dimlicht bekijken door onze twee speciale artikelen te raadplegen.

Reinig de doffe koplampen van uw Land Rover Range Rover voor technische controle

De eerste reden dat u zich op deze pagina bevindt, is dat u de technische keuring wilde of hebt gehaald en dat er problemen zijn met de koplampen van uw Land Rover Range Rover. In werkelijkheid, als je koplampen zijn geworden ondoorzichtig na verloop van tijd en u hebt het verlichtingsvermogen verloren, mag u de technische inspectie niet doorstaan, in een dergelijk geval kan het daarom nodig zijn reinig of herstel de plastic afdekking van de koplampen van uw Land Rover Range Rover vóór de technische inspectie of de tellerinspectie.

Reinig de ondoorzichtige koplampen van zijn Land Rover Range Rover om zichtbaarheid te krijgen

Tweede mogelijkheid heb je alleen de indruk dat u ‘s nachts minder goed verlicht met uw Land Rover Range Rover . In een dergelijk geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de vuillaag lastig te verwijderen wordt, wij adviseren u dat te doen maak de koplampen van uw motorvoertuig regelmatig schoon .

Weiterlesen:
Het lampje van de brandstofmeter blijft branden op mijn Land Rover Range Rover Sport, wat te doen?

Hoe de koplampen van zijn Land Rover Range Rover schoonmaken?

We gaan nu verder met het onderdeel waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe de koplampafdekkingen van uw Land Rover Range Rover te reinigen? We zullen eerst bekijken hoe u de binnenkant van de koplampen van uw auto reinigt, dan de buitenkant, en ten slotte hoe u de koplampen van uw Land Rover Range Rover reviseert.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Land Rover Range Rover

Eerste mogelijkheid, je hebt de indruk dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dat geval moet u de binnenkant van uw Land Rover Range Rover-koplampen reinigen, daarvoor is niets minder moeilijk:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische onderdelen met de meegeleverde schroeven om dit doel te bereiken
 • Haal de buitenste koplampafdekking eruit en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic afdekkingen van de koplampen van de Land Rover Range Rover

Tweede mogelijkheid, de optiek van de koplampen van uw Land Rover Range Rover is vuil en u wilt ze schoonmaken, sommige keuzes zijn voor u beschikbaar, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Land Rover Range Rover met een doek en tandpasta . Verspreid tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf met een doek in een cirkelvormige beweging en spoel vervolgens af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een schoonmaakset in een gespecialiseerde winkel. U hoeft alleen de instructies voor het reinigen van uw koplampen op te volgen. Deze remedie is krachtig maar iets duurder dan de andere hierboven gepresenteerde technieken.
Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover reinigen?

De verbleekte koplampen van zijn Land Rover Range Rover polijsten

Eindelijk, in het geval dat u zelfs na het reinigen van uw koplampen de indruk heeft dat ze blijven zitten saai of vervaagd , we hebben een oplossing voor je. Dit is in veel gevallen het geval bij een tegenbezoek van de technische controle. Hier leest u hoe u de koplampen van uw Land Rover Range Rover / Strong opknapt:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak zachte cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Herhaal de behandeling met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Doe dat tot slot nog een laatste keer met glaspapier 2000 grain en spoel daarna je koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Land Rover Range Rover te beschermen

Als je meer handleidingen over de Land Rover Range Rover nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector