Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Lincoln MKC aanpassen?

Of je nu ervaart dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of je ervaart dat je verlichting te laag of te hoog verlicht, in al deze gevallen is er maar één onderdeel van je auto dat de verantwoordelijkheid moet nemen — je koplampen, zoals vaak bekend als grootlicht. Hoewel deze aanpassing misschien eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een hele aanpassing veel technischer dan deze eenvoudige manipulatie, en in dit artikel gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Lincoln MKC aanpassen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen, en ten tweede hoe u de koplampen van uw Lincoln MKC moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Lincoln MKC aanpassen?

Dus laten we ons artikel beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Lincoln MKC. Voor de meesten van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende op te lichten. Dit is echter niet altijd het geval en het controleren van deze instelling, ook omdat de koplampen op uw Lincoln MKC zijn niet fel genoeg, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn is een verstandige beslissing .

Het verstellen van het grootlicht van uw Lincoln MKC voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Lincoln MKC moet worden voltooid voor een elementaire veiligheidsuitleg. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke trips. Het is duidelijk dat als u niet genoeg ziet, het risico bestaat dat u tijdens het reizen een obstakel mist of slecht anticipeert op een bocht. Als uw koplampen echter te krachtig zijn, zelfs als u verondersteld wordt over te schakelen naar dimlicht wanneer u een auto oversteekt, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Lincoln MKC . Het is daarom belangrijk voor zowel anderen als voor jou om een ​​ideale afstelling van je koplampen te hebben.

Het aanpassen van de koplampen van een Lincoln MKC om juridische redenen

Naast beveiliging is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die oplichten op minimaal 100 meter. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel gelijk moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Motor van Lincoln MKS ratelt als het koud is

Hoe de koplampen van een Lincoln MKC aanpassen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Lincoln MKC af te stellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door simpelweg de richtlijnen te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel zorgen te doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Lincoln MKC

Allereerst moet u uw auto voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer zorgvuldig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Lincoln MKC

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen die u moet volgen:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Lincoln MKC (ze zijn over het algemeen aangewezen, en die bovenop moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale correctie uit te voeren, zou u de meest intense component van de balk moeten hebben, die iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale correctie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampinstelling van uw Lincoln MKC coherent is, denk niet twee keer na om het te controleren nadat u ermee heeft gereden, af en toe kan het bewegen.
Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Lincoln MKS te resetten

.

Als u de mistlampen op uw Lincoln MKC wilt aanpassen, bladert u door ons artikel over dit onderwerp.

Voor meer tips over de Lincoln MKC, neem een ​​kijkje in de categorie Lincoln MKC.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector