Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe Lexus ES airconditioning schoonmaken?

Airconditioning is een van de meest gestelde specificaties van moderne auto’s. Ondanks het feit dat het in vroegere tijden beperkt was tot high-end varianten, is het tegenwoordig voor de overgrote meerderheid van de voertuigen gedemocratiseerd. Desalniettemin vereist deze dure en complexe eenheid speciale zorg, en of het nu voor service is of vanwege geurtjes, het is beslist belangrijk om na te denken over het reinigen van de airconditioning van uw Lexus ES. Dit is specifiek wat we u in dit document in detail zullen laten zien. Eerst zullen we in detail kijken naar de techniek om de airconditioning van uw Lexus ES schoon te maken, dan zullen we in een tweede deel meer in het algemeen naar kijken de service van de airconditioning van uw Lexus ES.

Hoe kan ik mijn Lexus ES-airconditioning schoonmaken?

Laten we ons document beginnen met de het schoonmaken van de airconditioning van uw Lexus ES. De enige optie om een ​​volledige reiniging van dit systeem uit te voeren, is het gebruik bacteriedodende en fungicide sprays, in werkelijkheid maakt uw airconditioning veel vocht aan dat in het systeem blijft en de ontwikkeling van allerlei soorten ziektekiemen en bacteriën bevordert. U vindt deze artikelen op internet of in autocentra. Er zijn twee procedures om dit te bereiken, hier zijn ze

Reinig het airconditioningcircuit van uw Lexus ES op een eenvoudige manier

Als u eenmaal een desinfecterende spray heeft, kunt u het airconditioningcircuit van uw auto heel gemakkelijk reinigen.

De techniek is heel eenvoudig, maar toch kan deze procedure de binnenkant van uw Lexus ES vuil maken.

 • Haal het cabinefilter eruit.
 • Installeer de desinfecterende spray op de vloer van uw auto (indien mogelijk aan de passagierszijde).
 • Start de ventilatie en airconditioning van uw auto (met draaiende motor) met luchtrecycling
 • Druk, terwijl de ramen zijn gesloten, op de knop van de bom om deze langzaam maar zeker te legen en sluit de portieren van de auto en laat deze ongeveer tien minuten aan staan.
 • Zodra deze tijd is verstreken, opent u de deuren van uw Lexus ES, blijft de ventilatie aan en laat u de passagiersruimte ongeveer 20 minuten luchten.
Weiterlesen:
Aarzeling tijdens Lexus ES-acceleratie

Met deze aanpak kunt u het airconditioningsysteem van uw Lexus ES vrij snel reinigen, maar als u slechte airconditioningsgeuren op uw Lexus ES heeft die hardnekkig zijn, raden we u aan de tweede methodologie toe te passen.

Maak het airconditioningsysteem van uw Lexus ES grondig schoon

.

Laten we nu verder gaan met de meer radicale oplossing van het uitvoeren van een reiniging van uw ventilatiecircuit compleet. U zult hetzelfde bacteriedodende en fungicide product moeten kopen, alleen de toepassing zal anders zijn. Hier is de bewerking waaraan u zich moet houden:

 • Haal je cabinefilter eruit.
 • Door de externe luchtinlaat van uw Lexus ES (tussen de motorkap en de voorruit), met de motor aan en de ventilatie aan, spuit u een paar keer 5 seconden lang en laat u alle ramen en deuren even dicht.
 • Zodra deze eerste fase is voltooid, kunt u het binnenste deel van uw airconditioningsysteem aanpakken en hetzelfde doen, maar niet de binnenste luchtinlaat, die zich meestal onder het handschoenenkastje bevindt.
 • Eindelijk, om te eindigen, kunt u een paar sprays in de ventilatieopeningen van uw Lexus ES spuiten.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is uw auto luchten terwijl het product verdwijnt voordat u het weer kunt gebruiken.

Onderhoud van de airconditioning van zijn Lexus ES

Tot slot, om ons document af te sluiten, geven we u de belangrijkste suggesties die u moet respecteren, als u de levensduur van uw airconditioningcircuit op Lexus ES wilt maximaliseren en onvoorziene kosten wilt beperken.

 • Laat uw airconditioning jaarlijks onderhouden
 • Vervang uw cabinefilter elke twee jaar.
 • Laat uw FREON-gas elke twee jaar opladen.
 • leun de airconditioning elk jaar op uw Lexus ES.

  Kijk voor meer tips over de Lexus ES in de categorie Lexus ES.

Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Lexus ES?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector