Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe los ik een olielek op mijn Land Rover Discovery Sport op?

Eigenaar zijn van een voertuig is essentieel, we hebben het over het algemeen nodig om bij ons werk en voor veel van onze dagelijkse ritten te komen. Dit belangrijke deel van ons jaarbudget bezorgt ons regelmatig verrassingen, het feit dat we ons bewust zijn van olielekkage in uw auto is er één van … In werkelijkheid is een olielek zelden onschadelijk en kan het snel leiden tot motorbreuk als u het niet beseft het. Als u zich bewust bent van olie lekt op uw Land Rover Discovery Sport, bent u op de juiste pagina gekomen, we zullen u eerst helpen de bron van het olielek te vinden en daarnaast zullen we u helpen om dit, indien mogelijk, te verhelpen.

Identificatie van de oorsprong van de olie die lekt op uw Land Rover Discovery Sport

Als je erachter komt vloeistof lekt onder uw Land Rover Discovery Sport vandaanis de eerste stap die u moet nemen om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te verifiëren om te ontdekken of een van deze vrij snel kan worden herkend als de bron van het lek. Om de risico’s te beperken, is het absoluut belangrijk om controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In onze omstandigheden zijn we alleen geïnteresseerd in de omstandigheden waarin u olie lekt die uit uw Land Rover Discovery Sport lekt, wat motorolie betreft, de vloeistof zal behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, het zal eerder amberkleurig zijn en een sterke ongemakkelijke geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Land Rover Discovery?

Het is niet altijd gemakkelijk om de bron van de olie die lekt op een Land Rover Discovery Sport te vinden vanwege de ruimte in het motorblok, maar toch volgen hier de richtlijnen waaraan u zich moet houden om de bron van de olie te vinden:

  • Zoek het punt waar de olie valt, het gebied van waaruit het op de vloer wordt gemorst …
  • Ga terug langs de route van de druppelende olie naar de bron, als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het met minder moeite op te sporen.
  • Dat zal helpen, hier is een lijst van de onderdelen die het meest leiden tot het lekken van olie uit een auto: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Bevestig indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie lekte op uw Land Rover Discovery Sport.

Nu u de oorzaak van de olielekkage heeft gevonden, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat je een tijdje meer olie kunt toevoegen om het peil bij te vullen, afhankelijk van de ernst ervan, maar onthoud dat dit geen langdurige oplossing is en dat het lek elke keer erger kan worden. We zullen u de reparaties presenteren waarvan we denken dat u ze alleen kunt uitvoeren met wat knowhow, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die u aan uw motor zult hebben. Wat de reden ook is, dat moet u weten na het repareren van een olielek op een Land Rover Discovery Sport, moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Weiterlesen:
Stoel zit Land Rover Discovery in positie vast

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Land Rover Discovery Sport

In deze omstandigheid is de methodologie heel eenvoudig, u hoeft alleen maar uw Land Rover Discovery Sport op te tillen, waar mogelijk perfect horizontaal, verwijder uw aftapplug, tap uw motorolie af, vervang uw afvoerpakking, draai de plug vast met het juiste koppel en controleer de hete motor om ervoor te zorgen dat het lek is gerepareerd.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Land Rover Discovery Sport

Voor het geval dat je olielekkage komt uit uw oliefilter, u zult het in principe moeten vervangen. Om dit te bereiken, neem een ​​filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Dezelfde controle, hete controle als er olie uit uw Land Rover Discovery Sport lekt.

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Land Rover Discovery Sport

Om te besluiten, als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Land Rover Discovery Sport, dan kunt u deze, in overeenstemming met de gemakkelijke toegang, bereiken en snel vervangen. Om dit te bereiken, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u de vervangende drukschakelaar snel terug, reinigt u de montage en voert u een hete controle uit om te controleren of er geen olie meer uit uw Land Rover lekt. Discovery Sport.

Voor elk ander type lek raden we u aan om naar uw monteur te gaan, omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen te worden uitgevoerd.

Weiterlesen:
Land Rover Discovery Sport-motor rammelt als het koud is

Als u nog vragen heeft over de Land Rover Discovery Sport, aarzel dan niet om onze Land Rover Discovery Sport-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector