Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren installeren op Land Rover Discovery Sport?

Recente auto’s hebben allemaal een verbazingwekkende hoeveelheid opties, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Land Rover Discovery Sport heeft u misschien niet het geluk ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we u helpen dit probleem op te lossen door het uit te leggen hoe installeer ik parkeersensor op mijn Land Rover Discovery Sport? Deze functie is inderdaad zeer nuttig, vooral als u in de stad woont en regelmatig op smalle parkeerterreinen moet parkeren. Om je daarbij te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna gaan we kijken hoe je een achteruitrijsensor installeert op een Land Rover Discovery Sport, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Land Rover Discovery Sport?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben onthuld, staat deze bijzonder interessante functie u toe ken de afstand tussen de achterkant van uw Land Rover Discovery Sport en een obstakel tijdens het manoeuvreren. Het is daarom bijzonder eerlijk voor mensen die vaak moeten manoeuvreren, met een slecht gezichtsveld of met een grote auto.

De achteruitrijsensoren van een Land Rover Discovery Sport, die vaak standaard worden geïnstalleerd, bevatten een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd bij de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal zal sturen dat van het obstakel zal stuiteren en teruggestuurd zal worden naar de sensor. Een computer onderzoekt de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Normaal gesproken heeft u een geluidssignaal in de cabine dat in intensiteit toeneemt met de nabijheid van het obstakel en in sommige modellen een visuele markering als aanvulling. De achteruitrijradars van een Land Rover Discovery Sport helpen je daarbij parkeren, maar ook voor beveiliging en het vermijden van voetgangers.

Weiterlesen:
Injectieprobleem Land Rover Discovery, wat te doen?

Hoe parkeersensoren installeren op een Land Rover Discovery Sport?

We gaan nu verder met de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, achteruitparkeersensoren installeren op een Land Rover Discovery Sport. Dit gedeelte is bedoeld voor als u geen standaard reservesensor heeft en toch gebruik wilt maken van deze technologie, of als u een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, Het is mogelijk auto aftermarket parkeersensoren te kopen om uzelf op uw Land Rover Discovery Sport te installeren.

Hoe een defecte back-up sensoren op een Land Rover Discovery Sport te vervangen

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Land Rover Discovery Sport. Als uw Land Rover Discovery Sport een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is beschadigd, moet deze worden vervangen om het systeem correct te laten functioneren. Maar goed dat deze operatie heel eenvoudig is, je kunt hem zelfs zelf uitvoeren zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de kapotte parkeersensor uit uw Land Rover Discovery Sport, dit onderdeel is uiterst intuïtief, het is gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct functioneert.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Land Rover Discovery Sport

  Nu gaan we verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Land Rover Discovery Sport die er geen heeft? Zoals we eerder vermeldden, heb je geluk omdat veel OEM’s nu automatische aftermarket-back-upradarmodellen verkopen. De best presterende en minst kwetsbare modellen zijn echter modellen die in uw bumper passen. We zullen deze versies in dit deel bekijken. Het is noodzakelijk om enkele noties in elektriciteit te hebben en enkele noties in doe-het-zelf om de montage van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Land Rover Discovery Sport moeten verwijderen voor de installatie, aarzel niet om ons artikel over dit onderwerp door te bladeren om het te volgen proces te ontdekken. Als je geen zin hebt, kun je een monteur bellen, de procedure duurt tussen de 1 en 2 uur en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft alleen de installatierichtlijnen te volgen, maar we vatten hier de belangrijkste procedures samen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste plaatsing van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Test het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Land Rover Discovery Sport

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorsysteem op een Land Rover Discovery Sport. Er zijn twee soorten, de echo’s zijn kwetsbaarder omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagnetica die aan de achterkant van de bumper blijven plakken en die zo worden beschermd, beschadigt uw bumper niet en zal dus gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit soort radar blijft op de bumper plakken. De installatie van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Volg de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische kennis.
   • Bepaal de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het eens uit.

    Wat is de prijs van parkeersensoren voor een Land Rover Discovery Sport?

    Prijs van het ruilen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Land Rover Discovery Sport

    De vervanging van een beschadigde achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal tussen de bedragen 10 en 30 euro per sensor. Voor de montage van de kit door een monteur is het belangrijk om zo’n honderd euro te rekenen.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boren voor Land Rover Discovery Sport

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een betrouwbare kit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Land Rover Discovery Sport

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Land Rover Discovery Sport, welke versie u ook kiest, u moet tussendoor betalen 30 en 60 euro.

    Als u meer gidsen over de Land Rover Discovery Sport nodig heeft, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Weiterlesen:
Hoe koppel ik de accu van mijn Land Rover Discovery Sport los?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector