Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren installeren op Land Rover Range Rover?

Recente auto’s hebben allemaal een verbazingwekkend aantal functies, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Land Rover Range Rover heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. Vandaag gaan we u helpen dit probleem op te lossen door het uit te leggen hoe installeer ik parkeersensor op mijn Land Rover Range Rover? Deze functie is inderdaad buitengewoon handig, vooral als u in de stad woont en regelmatig op smalle parkeerterreinen moet parkeren. Om je daarbij te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken en daarna kijken we ernaar hoe u een achteruitrijsensor installeert op een Land Rover Range Rover, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Land Rover Range Rover?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de intro hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Land Rover Range Rover en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daardoor vooral goed voor eigenaren die regelmatig moeten manoeuvreren, slecht zicht hebben of een grote auto hebben.

In veel gevallen standaard geïnstalleerd, bevatten de achteruitrijsensoren van een Land Rover Range Rover een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld bij de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal zal sturen dat van het obstakel zal stuiteren en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer analyseert de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heeft u een geluidsindicator in de cabine die in intensiteit toeneemt met de nabijheid van het obstakel en in sommige modellen een visuele aanvulling. De achteruitrijradars van een Land Rover Range Rover helpen u daarbij parkeren, maar ook voor veiligheid en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe verwijder ik de wieldop van mijn Land Rover Range Rover Sport?

Hoe parkeersensoren installeren op een Land Rover Range Rover?

We gaan nu verder met de stap waar u zeker het meest geïntrigeerd door bent, montage van achteruit parkeersensoren op een Land Rover Range Rover. Dit gedeelte is bedoeld voor als u geen standaard reservesensor heeft en toch gebruik wilt maken van deze technologie, of als u een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, Het is mogelijk auto aftermarket parkeersensoren te kopen om uzelf op uw Land Rover Range Rover te installeren.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensor op een Land Rover Range Rover

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Land Rover Range Rover. In het geval dat uw Land Rover Range Rover een aanrijding van achteren heeft opgelopen en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is defect, moet deze worden vervangen om het systeem effectief te laten functioneren. Gelukkig voor jou is deze procedure heel eenvoudig, je kunt het zelfs zelf ontdekken zonder enige gespecificeerde mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de kapotte parkeersensor uit uw Land Rover Range Rover, dit podium is uiterst intuïtief, het wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Land Rover Range Rover

  Nu gaan we verder met het gedeelte waar u waarschijnlijk het meest door geïntrigeerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Land Rover Range Rover die er geen heeft? Zoals we eerder hebben uitgelegd, heb je geluk, want een groot aantal OEM’s verhandelt nu automatische aftermarket-back-upradarmodellen. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen ons in dit deel concentreren op deze modellen. Het is vereist om enkele noties te hebben in elektriciteit, en enkele noties in doe-het-zelf om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Land Rover Range Rover Aarzel niet om voor de installatie ons document over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, het proces zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatie-instructies te houden, maar we vatten hier de belangrijkste richtlijnen samen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Test het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Land Rover Range Rover

   En als laatste presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorsysteem op een Land Rover Range Rover. Er zijn twee soorten, de echo’s zijn zwakker omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagnetische straling die aan de achterkant van de bumper blijft plakken en die zo wordt beschermd, heeft geen invloed op uw bumper en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar blijft op de bumper plakken. De opstelling van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatie-instructies die toegankelijk zijn met enkele elektrische kennis.
   • Zoek de beste sensorlocatie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat is de prijs van parkeersensoren voor een Land Rover Range Rover?

    Prijs van het ruilen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Land Rover Range Rover

    De vervanging van een kapotte achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal variëren tussen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een professional is ongeveer honderd euro nodig.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boren voor Land Rover Range Rover

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een kit van topkwaliteit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Land Rover Range Rover

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Land Rover Range Rover, voor welk type je ook gaat, je zult er tussen moeten uitgeven 30 en 60 euro.

    Voor meer tips over de Land Rover Range Rover kunt u een kijkje nemen in de categorie Land Rover Range Rover.

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel van mijn Land Rover Range Rover Sport?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector