Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren installeren op Lincoln MKZ?

Moderne auto’s hebben allemaal ongelooflijk veel opties, maar als gevolg van uw budget of het jaar van uw Lincoln MKZ heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we u helpen dit probleem te verhelpen door te laten zien hoe installeer ik parkeersensor op mijn Lincoln MKZ? In werkelijkheid is deze functie zeer praktisch, vooral als u in de stad woont en uw auto gewoonlijk op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna gaan we kijken hoe je een achteruitrijsensor installeert op een Lincoln MKZ, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Lincoln MKZ?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Lincoln MKZ en een obstakel wanneer u manoeuvreert. Het is dus vooral legitiem voor chauffeurs die vaak moeten manoeuvreren, slecht zicht hebben of een grote auto hebben.

Vaak zijn de achteruitrijsensoren van een Lincoln MKZ vaak standaard geïnstalleerd en bestaan ​​ze uit een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal zal sturen dat van het obstakel zal stuiteren en naar de sensor zal terugkeren. Een computer onderzoekt de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. In de meeste gevallen zult u een geluidssignaal in de cabine hebben, dat in niveau toeneemt met de nabijheid van het obstakel en soms een visuele markering als aanvulling. De achteruitrijradars van een Lincoln MKZ helpen je daarbij parkeren, maar ook voor veiligheid en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Stuur dat piept op Lincoln MKZ?

Hoe parkeersensoren installeren op een Lincoln MKZ?

We gaan nu verder met de stap waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent, montage achteruit parkeersensoren op een Lincoln MKZ. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte moet vervangen. Je hebt geluk, Het is mogelijk auto aftermarket parkeersensoren te kopen om uzelf op uw Lincoln MKZ te installeren.

Hoe een defecte back-up sensoren op een Lincoln MKZ te vervangen

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Lincoln MKZ. Als blijkt dat uw Lincoln MKZ een achterschok heeft geleden en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is beschadigd, moet deze worden verwisseld om het systeem effectief te laten functioneren. Maar goed dat dit proces heel eenvoudig is, je kunt het zelfs zelf uitvoeren zonder specifieke mechanische vaardigheden:

 • Koop een vervangende radar van de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de kapotte parkeersensor van uw Lincoln MKZ, dit onderdeel is redelijk intuïtief, het is gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Lincoln MKZ

  Nu gaan we verder met het deel waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer je een achteruitrijsensor op een Lincoln MKZ die er geen heeft? Zoals we al eerder vermeldden, heb je geluk omdat veel OEM’s nu automatische aftermarket-back-upradarmodellen verkopen. Desalniettemin zijn de best presterende en minst kwetsbare modellen modellen die in uw bumper passen. We zullen ons in dit deel concentreren op deze typen. Het is absoluut noodzakelijk om enkele noties in elektriciteit te hebben en enkele noties in doe-het-zelf om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Lincoln MKZ moeten verwijderen voor de installatie, aarzel niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen methode te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, het proces duurt tussen de 1 en 2 uur en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen maar aan de installatie-instructies te houden, maar we geven hier een samenvatting van de belangrijkste stappen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het eens uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Lincoln MKZ

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorsysteem op een Lincoln MKZ. Er zijn twee soorten, de echo’s zijn zwakker omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagnetica die achter de bumper blijven plakken en die zo worden beschermd, beschadigt uw bumper niet en zal dus gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit soort radar blijft op de bumper plakken. De opstelling van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische sokkels.
   • Zoek de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Test het allemaal uit.

    Wat is de prijs van parkeersensoren voor een Lincoln MKZ?

    Prijs van het vervangen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Lincoln MKZ

    De vervanging van een beschadigde achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal tussen schommelen 10 en 30 euro per sensor. Het is belangrijk om ongeveer honderd euro te rekenen voor de installatie van de kit door een professional.

    Prijs van een ultrasone parkeersensor met boren voor Lincoln MKZ

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een hoogwaardige kit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Lincoln MKZ

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Lincoln MKZ, welke versie u ook kiest, u zult er tussen moeten uitgeven 30 en 60 euro.

    Voor meer tips over de Lincoln MKZ, neem een ​​kijkje in de categorie Lincoln MKZ.

Weiterlesen:
Het indicatielampje van de veiligheidsgordel blijft branden op mijn Lincoln MKZ
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector