Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Land Rover Discovery installeren?

Moderne auto’s hebben allemaal een ongelooflijk aantal functies, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Land Rover Discovery heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. Op deze pagina gaan we je helpen deze situatie te corrigeren door te laten zien hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Land Rover Discovery? Deze functie is inderdaad zeer efficiënt, vooral als u in de stad woont en uw auto gewoonlijk op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Land Rover Discovery?, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Land Rover Discovery?

We beginnen dus met de werking van een parkeersensor. Zoals we je in de intro hebben onthuld, kun je met deze bijzonder interessante functie: ken de afstand tussen de achterkant van uw Land Rover Discovery en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daarom uitermate geschikt voor eigenaren die vaak moeten manoeuvreren, bij wie het zicht slecht is of bij een groot voertuig.

Vaak zijn de achteruitrijsensoren van een Land Rover Discovery vaak standaard uitgerust met een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd bij de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal uitzendt dat van het obstakel afkaatst en teruggestuurd wordt naar de sensor. Een computer analyseert de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heeft u een geluidsindicator in de cabine die in niveau toeneemt met de nabijheid van het obstakel en in sommige gevallen een visuele markering als aanvulling. Met de achteruitrijradars van een Land Rover Discovery kunt u parkeren, maar ook voor beveiliging en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Beste motorolie voor Land Rover Discovery

Hoe installeer ik parkeersensoren op een Land Rover Discovery?

We gaan nu verder met de stap waar u waarschijnlijk het meest door geïntrigeerd bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Land Rover Discovery. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket-parkeersensoren te kopen om zelf op uw Land Rover Discovery te installeren.

Hoe een defecte back-upsensor op een Land Rover Discovery te wijzigen?

Eerst zullen we zien hoe een defecte parkeersensor op een Land Rover Discovery vervangen. In gevallen waarin uw Land Rover Discovery een achterschok heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is vernield, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Gelukkig voor jou is dit proces uiterst eenvoudig, je kunt het zelfs zelf uitvoeren zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de kapotte parkeersensor van uw Land Rover Discovery, deze stage is zeer intuïtief, hij wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket-parkeersensorkit op een Land Rover Discovery?

  Nu gaan we verder met het deel waar je waarschijnlijk het meest door geïntrigeerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Land Rover Discovery die er geen heeft? Zoals we hierboven al zeiden, heb je geluk omdat een groot aantal OEM’s nu aftermarket-back-upradarmodellen leveren. Desalniettemin zullen de best presterende en minst kwetsbare modellen modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen deze modellen in deze sectie bekijken. Het is noodzakelijk om enkele noties in elektriciteit te hebben en enkele noties in doe-het-zelf om de montage van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Land Rover Discovery moeten verwijderen voor de installatie, aarzel niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, de ingreep duurt tussen de 1 en 2 uur en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatie-instructies te houden, maar we vatten hier de belangrijkste richtlijnen samen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste positie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.

  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Land Rover Discovery

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorensysteem op een Land Rover Discovery. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan schokken, en de elektromagneten die aan de achterkant van de bumper kleven en dus beschermd zijn, hebben geen invloed op uw bumper en zijn dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Volg de installatiehandleiding die toegankelijk is met sommige elektrische sokkels.
   • Bepaal de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plaatsen van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Land Rover Discovery?

    Prijs van het vervangen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Land Rover Discovery

    De vervanging van een vernietigde achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een professional is het essentieel om rond de honderd euro te rekenen.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Land Rover Discovery

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een opzet van topkwaliteit.

    Prijs van een parkeersensorenkit zonder boren voor een Land Rover Discovery

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Land Rover Discovery, welk type u ook kiest, u zult er onder moeten betalen 30 en 60 euro.

    Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery in de categorie Land Rover Discovery.

Weiterlesen:
Hoe start je een Land Rover Discovery?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector