Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe repareer ik een olielek op mijn Land Rover Range Rover?

Eigenaar zijn van een auto is voordelig, we hebben hem vaak nodig om bij ons werk te komen en voor veel van onze dagelijkse ritten. Dit belangrijke deel van ons jaarbudget bezorgt ons regelmatig verrassingen, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er één van … In werkelijkheid is een olielek meestal niet onschadelijk en kan het snel leiden tot motorbreuk als u dat niet doet herken het. Als u zich bewust bent van olie lekt op uw Land Rover Range Rover, bent u bij ons aan het juiste adres, wij zullen u eerst helpen de oorzaak van het olielek te achterhalen en daarnaast zullen wij u helpen om dit waar mogelijk te verhelpen.

Identificatie van de oorsprong van de olie die op uw Land Rover Range Rover lekt

Als je observeert vloeistof lekt onder uw Land Rover Range Roveris de eerste actie die u moet ondernemen om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te verifiëren om te ontdekken of een van deze snel kan worden geïdentificeerd als de bron van het lek. Om de risico’s te beperken is dat zeker nodig controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u identificeert dat olie uit uw Land Rover Range Rover lekt, wat motorolie betreft, de vloeistof zal behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, het zal eerder amberkleurig zijn en zal een sterke vervelende geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe de koplampen van de Land Rover Range Rover Sport aanpassen?

Het is niet altijd gemakkelijk om de oorzaak van de olie die lekt op een Land Rover Range Rover te achterhalen vanwege de toegankelijkheid van het motorblok, maar hier zijn de stappen die u moet volgen om de bron van de olie te achterhalen:

  • Ontdek het punt waar de olie valt, het gebied van waaruit het op de grond lekt …
  • Volg het pad van de druppelende olie naar zijn oorsprong, als de vlek te groot is, denk dan niet twee keer na om het motorblok schoon te maken en te rijden om het gemakkelijker te kunnen opsporen.
  • Om u te helpen, vindt u hier een lijst met de onderdelen die ervoor zorgen dat er olie uit een auto lekt: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Als het mogelijk is, repareer dan het onderdeel dat de olie heeft gegenereerd om te lekken op uw Land Rover Range Rover.

Nu u de oorzaak van de olielekkage heeft vastgesteld, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat je een tijdje meer olie kunt toevoegen om het niveau bij te vullen, bepaald door de intensiteit, maar houd er rekening mee dat dit geen langdurige remedie is en dat het lek elke keer erger kan worden. We gaan u de reparaties demonstreren waarvan we denken dat u ze helemaal alleen kunt uitvoeren met wat expertise, gereedschap en volgens de toegankelijkheid die u aan uw motor zult hebben. Hoe dan ook, dat moet u weten na het repareren van een olielek op een Land Rover Range Rover, moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Land Rover Range Rover Evoque ?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Land Rover Range Rover

In dit scenario is de procedure vrij eenvoudig, u hoeft alleen maar uw Land Rover Range Rover op te tillen, indien mogelijk perfect horizontaal, verwijder uw aftapplug, tap uw motorolie af, vervang uw afvoerpakking, draai de plug vast met het juiste koppel en controleer de hete motor om ervoor te zorgen dat het lek is gerepareerd.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Land Rover Range Rover

Voor het geval dat je olielekkage komt uit uw oliefilter, u zult het in principe moeten vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft kleven, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Dezelfde controle, hete controle als er olie uit uw Land Rover Range Rover lekt.

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Land Rover Range Rover

Concluderend: als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Land Rover Range Rover, kunt u deze, op basis van zijn gemakkelijke toegang, bereiken en snel vervangen. Om dit te doen, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, ontkoppelt u de elektrische draad, verwijdert u het onderdeel, plaatst u de vervangende drukschakelaar snel terug, reinigt u het geheel en voert u een hete test uit om te controleren of er geen olie meer uit uw land lekt Rover Range Rover.

Voor elk ander type lek raden we u aan om naar uw automonteur te gaan, omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen te worden uitgevoerd.

Weiterlesen:
Hoe de Land Rover Range Rover Sport achterbank te verwijderen?

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector