Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe update ik GPS op mijn Lexus NX?

Met bepaalde opties op onze auto’s profiteert u van aanzienlijk rijcomfort! Met een ingebouwde GPS in uw auto kunt u in feite gecentreerd op de weg blijven terwijl u zonder problemen naar een onbekende plaats rijdt. Ondanks dat het wegennet vaak evolueert, is het dus belangrijk om de GPS van uw Lexus NX bij te werken , en dit is precies wat we in dit artikel zullen ontdekken. Om dit te doen, zullen we eerst praten over de verschillende functies van de geïntegreerde GPS voor voertuigen, en ten tweede: hoe de GPS van een Lexus NX te updaten .

Hoe werkt ingebouwde GPS in een Lexus NX

In deze sectie zullen we zien hoe de GPS van een Lexus NX werkt en wat zijn de verschillende soorten GPS.

De voordelen van een geïntegreerde GPS?

Een ingebouwde GPS biedt veel voordelen die een smartphone-GPS of TomTom-type GPS u niet kan bieden. Hieronder vindt u een lijst met de voordelen van deze apparaten:

  • Het feit dat het rechtstreeks in het dashboard van uw Lexus NX is ingebouwd, maakt het moeilijk om de GPS van uw auto te stelen.
  • Gekoppeld aan de radioantenne van uw auto, heeft de GPS een betere ontvangst dan elk type GPS dat u zou kunnen gebruiken.
  • Het is vaak, afhankelijk van het jaar, gekoppeld aan spraakopdrachten op het stuur, waardoor u het kunt gebruiken zonder uw handen van het stuur te halen en daardoor veiliger te rijden.
  • Het scherm is in de meeste gevallen veel groter dan een gps op een smartphone of een nomadisch type, dus de info is beter leesbaar.
  • Gekoppeld aan uw head-unit, kan het worden gekoppeld aan muziek en verschijnt het alleen wanneer u van richting verandert, waardoor het risico dat u van koers afwijkt zoveel mogelijk wordt beperkt.
Weiterlesen:
Hoe de nummerplaatlamp Lexus NX vervangen?

Het andere soort GPS voor Lexus NX

Nadat je de voordelen hebt ontdekt en voordat je het hebt uitgelegd hoe u de GPS van uw Lexus NX kunt updaten , we zullen snel de verschillende soorten ingebouwde GPS beschrijven die bestaan ​​voor een Lexus NX, hier zijn ze:

  • De traditionele GPS: we noemen traditionele GPS de modellen die recente voertuigen uitrusten, ze zijn gerelateerd aan een heel multimediasysteem en zijn uitgerust met een touchscreen.
  • De oude gps: deze gps waren de eerste generaties, het scherm wordt alleen gebruikt voor navigatie en ze worden geüpdatet met een usb-stick of sd-kaart. Deze systemen zijn niettemin eenvoudig in het gebruik en hebben een lagere beeldkwaliteit, waardoor het lijkt alsof je naar een tv uit de jaren 90 kijkt.
  • GPS Android Auto of Apple CarPlay: Eindelijk, laatste soort GPS, op de nieuwste voertuigen is het mogelijk om een ​​systeem met Android of Apple te hebben, deze systemen zijn autonoom en u gebruikt de native applicaties van een van de twee besturingssystemen. Ze zijn erg reactief en comfortabel in gebruik.

Hoe update ik de GPS op een Lexus NX?

We gaan nu verder met het onderdeel waarin u het meest geïnteresseerd bent, hoe de GPS van uw Lexus NX updaten? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we voor elk soort GPS zien hoe het proces van het bijwerken van de cartografie, de signalering en de software verloopt.

Oude GPS updaten op Lexus NX

De oude GPS-systemen die tot 2000-2005 op de Lexus NX werden aangetroffen, gebruiken deze specifieke software voor het merk en de aanpak om deze GPS op een Lexus NX bij te werken is om naar de autodealer te gaan wie het afhandelt, in de meeste gevallen voor 50 euro.

Weiterlesen:
Het motorlampje blijft branden op de Lexus NX

De GPS van Lexus NX bijwerken via SD of USB

Dit soort gps is het meest algemeen voor auto’s van ongeveer tien jaar oud. De meeste fabrikanten hebben een beroep gedaan op het bedrijf «HERE-navigatie» en u zult naar hun site moeten gaan om de kaartupdate van uw gps te downloaden en deze vervolgens over te dragen naar een USB-stick of SD-kaart op basis van de connectoren die beschikbaar zijn op uw model en voer de update rechtstreeks uit via het menu van uw geïntegreerde GPS.

Automatische GPS-update

De meest recente Lexus NX’s met Android Auto of Apple CarPlay worden automatisch geüpdatet, dus u hoeft geen updates uit te voeren. U kunt uw gps met een gerust hart blijven gebruiken, wetende dat de kaart en snelheidslimieten up-to-date zijn.

Als u nog vragen heeft over de Lexus NX, aarzel dan niet om onze Lexus NX-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector