Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe versnellingsbakolie op Lincoln MKS vervangen?

Sommige routineonderhoudsacties, zoals het verversen van de motorolie, lijken voor de hand liggend en essentieel, hoewel andere zoals het veranderen van de versnellingsbakolie van zijn Lincoln MKS lijkt misschien minder natuurlijk. Maar vergis u niet, het vervangen van de versnellingsbak is net zo essentieel als het verversen van de motorolie. Deze inhoud legt de functie van de versnellingsbakolie uit en vervolgens waarom het essentieel is om de versnellingsbak van uw Lincoln MKS te vervangen, en tenslotte, hoe de versnellingsbakolie van een Lincoln MKS te vervangen .

Rol van versnellingsbakolie op een Lincoln MKS

Dus beginnen we onze inhoud met de functie van versnellingsbakolie op een Lincoln MKS. Het doel van deze korte introductie is om u de interesse van deze vloeistof te laten begrijpen, die de goede werking van uw motorvoertuig garandeert. De versnellingsbak van uw auto heeft als missie demultiply het door de motoreenheid overgedragen vermogen en stuur het terug naar uw wielen . Het is gemaakt van rondsels en versnellingen waarmee de wielen met verschillende snelheden kunnen draaien, afhankelijk van de bochten en de ingeschakelde versnelling. Het werkt met behulp van een as en een differentieel. Al deze onderdelen moeten stevig vast zitten smeren om correct te observeren, de wrijving te beperken en de hoge temperaturen die door de motoreenheid en wrijving worden geproduceerd te tolereren. Uw transmissieolie heeft een hoge viscositeit en zal de vorming van vijlsel of versnelling van het tandwiel voorkomen, het is dus essentieel voor de goede werking van de versnellingsbak.

Weiterlesen:
Weggedrag Lincoln MKC

Waarom de versnellingsbakolie van een Lincoln MKS vervangen?

Nu zullen we zien wat heeft het voor zin om de versnellingsbakolie van uw Lincoln MKS af te tappen?

Belang van versnellingsbakolie verversen Lincoln MKS

Er zijn verschillende belangen om de versnellingsbak van uw motorvoertuig regelmatig te vervangen, we zullen ze opsommen en hieronder beschrijven:

 • Na verloop van tijd verliest de olie zijn viscositeit veroorzaakt door wrijving en temperatuurstijging, wat zal resulteren in minder smering van de tandwielen en rondsels en daardoor het risico loopt sommige ervan te breken.
 • Hetzelfde als viscositeit, tijd en temperatuurstijging zal de olieweerstand verlagen tot de temperatuur van de motoreenheid, Het zal dus veel gemakkelijker vloeibaar worden als de motor opwarmt, wat niet goed is voor je versnellingsbak.
 • Ophoping van metalen resten: Tot slot, zelfs als je constant een kwaliteitsolie hebt, is een versnellingsbak een element dat slijt en ijzervijlsel met wrijving afgeeft, de olie zal ze oppakken en als het te veel ophoopt, kunnen deze resten in versnellingen komen en ze breken.

Wanneer moet u de versnellingsbakolie vervangen op een Lincoln MKS?

Als u een automatische of handmatige versnellingsbakolie wilt verversen op Lincoln MKS of sterk> het proces is echter niet hetzelfde, dealers geven echter geen kilometersuggesties om de olie in uw versnellingsbak te vervangen, desalniettemin wanneer u een ingreep aan de versnellingsbak doet het is raadzaam om het te vervangen, in elk ander geval zijn hier de factoren om te produceren die u overweegt om deze olie te vervangen.

Olie vervangen voor handgeschakelde versnellingsbak Lincoln MKS

 • Versnellingen springen: u mist zeer zeker olie en u heeft mogelijk een olielek in de versnellingsbak, zie onze inhoud over versnellingsbaklekken op Lincoln MKS voor meer informatie.
 • De versnellingsbak barst als je schakelt: de olie heeft absoluut zijn viscositeit verloren en is te vloeibaar, waardoor de versnellingen vast komen te zitten.
 • Moeilijkheid om te schakelen: hetzelfde probleem als net daarvoor, de olie is zeker te vloeibaar.
Weiterlesen:
Waar vind je een blinkerzekering op Lincoln MKC?

Automatische versnellingsbakolie vervangen

 • Een traag begin van de neutrale positie tot de eerste: vaak een viscositeitsprobleem.
 • Moeilijkheid of zelfs onmogelijkheid om te schakelen: gebrek aan olie

.

Hoe versnellingsbakolie van een Lincoln MKS vervangen?

Tot slot, om deze inhoud af te sluiten, zullen we je uitleggen hoe u de versnellingsbakolie van uw Lincoln MKS moet legen , het is gemakkelijker dan u misschien denkt, hier zijn enkele richtlijnen waaraan u zich moet houden om het correct te doen:

 • Verwarm je Lincoln MKS ongeveer 10 minuten om een ​​vloeibare olie te krijgen, plaats hem plat op 4 standaards.
 • Installeer een opvangbak onder de aftapplug, open hem en maak hem goed schoon, want hij verzamelt zeker vijlsel.
 • Laat alle olie eruit lopen totdat alles op is.
 • Vervang de dop en draai hem vast, en vul dan met een spuit door de vuldop met de door de fabrikant aanbevolen dosis

Mocht u nog vragen hebben over de Lincoln MKS, aarzel dan niet om onze Lincoln MKS categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector