Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe versnellingsbakolie verversen op Land Rover Range Rover?

Sommige onderhoudsacties, zoals het verversen van de motorolie, lijken voor de hand liggend en erg belangrijk, terwijl andere zoals het vervangen van de versnellingsbakolie van zijn Land Rover Range Rover lijkt misschien minder natuurlijk. Vergis u echter niet, het vervangen van de versnellingsbak is net zo belangrijk als het verversen van de motorolie. Dit artikel beschrijft het doel van de versnellingsbakolie en vervolgens waarom het nodig is om de versnellingsbak van uw Land Rover Range Rover te vervangen, en eindelijk, hoe de versnellingsbakolie van een Land Rover Range Rover te verversen .

Doel van versnellingsbakolie op een Land Rover Range Rover

Daarom beginnen we ons artikel met het doel van versnellingsbakolie op een Land Rover Range Rover. Het doel van deze korte introductie is om u de interesse van deze vloeistof te laten begrijpen, die de goede prestaties van uw motorvoertuig garandeert. De versnellingsbak van uw auto heeft als doel demultiply het door de motoreenheid overgedragen vermogen en stuur het terug naar uw wielen . Het is gemaakt van rondsels en versnellingen waarmee de wielen met verschillende snelheden kunnen draaien, afhankelijk van de bochten en de ingeschakelde versnelling. Het werkt met behulp van een as en een differentieel. Al deze onderdelen moeten stevig vast zitten smeren om nauwkeurig te observeren, wrijving te beperken en de hoge temperaturen van de motor en wrijving te tolereren. Uw transmissieolie heeft een hoge viscositeit en zal de vorming van vijlsel of versnelling van het tandwiel voorkomen, het is dus van fundamenteel belang voor het correct uitvoeren van de versnellingsbak.

Weiterlesen:
Land Rover Range Rover DIE problemen met stationair draaien hebben

Waarom de versnellingsbakolie van een Land Rover Range Rover vervangen?

Nu zullen we ontdekken wat heeft het voor zin om de versnellingsbakolie van uw Land Rover Range Rover af te tappen?

Voordeel van het versnellingsbakolie verversen van de Land Rover Range Rover

Er zijn enkele interesses om de versnellingsbak van uw motorvoertuig regelmatig te veranderen, we zullen ze opsommen en hieronder beschrijven:

 • Na verloop van tijd verliest de olie zijn viscositeit veroorzaakt door wrijving en temperatuurstijging, waardoor de tandwielen en tandwielen minder worden gesmeerd en daardoor sommige kunnen breken.
 • Hetzelfde als viscositeit, tijd en temperatuurstijging verminderen de oliebestendigheid tot de temperatuur van de motoreenheid, Het zal dus veel gemakkelijker vloeibaar worden als de motor opwarmt, wat niet goed is voor je versnellingsbak.
 • Ophoping van metalen resten: Eindelijk, ongeacht of je altijd een kwaliteitsolie hebt, een versnellingsbak is een element dat slijt en ijzervijlsel met wrijving afgeeft, de olie zal ze oppakken en als het te veel verzamelt, kunnen deze resten in versnellingen komen en breken.

Wanneer moet de olie in de versnellingsbak worden ververst op een Land Rover Range Rover?

Als u een automatische of handmatige versnellingsbakolie wilt verversen op Land Rover Range Rover of sterk> de procedure is echter niet hetzelfde, dealers geven echter geen kilometeraanbevelingen om de olie in uw versnellingsbak te verversen, maar wanneer u een interventie uitvoert op de versnellingsbak is het verstandig om deze te vervangen, anders zijn hier de oorzaken voor te bedenken denk erover na om deze olie te verversen.

Olie verversen voor handgeschakelde versnellingsbak Land Rover Range Rover

 • Versnellingen springen: je mist hoogstwaarschijnlijk olie en je hebt mogelijk een olielek in je versnellingsbak. Bekijk onze inhoud over versnellingsbaklekken op de Land Rover Range Rover voor meer informatie.
 • De versnellingsbak barst als je schakelt: de olie heeft absoluut zijn viscositeit verloren en is te vloeibaar, waardoor de versnellingen vast komen te zitten.
 • Moeilijkheid om te schakelen: hetzelfde probleem als net daarvoor, de olie is duidelijk te vloeibaar.
Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Land Rover Range Rover Sport?

Automatische versnellingsbakolie verversen

 • Een langzame start van de neutrale positie naar de eerste: vaak een viscositeitsprobleem.
 • Moeilijkheid of zelfs onmogelijkheid om te schakelen: gebrek aan olie

.

Hoe de versnellingsbakolie van een Land Rover Range Rover vervangen?

Om deze inhoud tot slot te beëindigen, zullen we je beschrijven hoe u de versnellingsbakolie van uw Land Rover Range Rover kunt legen , het is veel gemakkelijker dan u misschien denkt, hier zijn de paar stappen die u moet volgen om het nauwkeurig te doen:

 • Verwarm uw Land Rover Range Rover ongeveer 10 minuten om een ​​vloeibare olie te krijgen, plaats hem plat op 4 standaards.
 • Installeer een opvangbak onder de aftapplug, open hem en maak hem goed schoon, want hij zal hoogstwaarschijnlijk vijltjes verzamelen.
 • Laat alle olie eruit lopen totdat alles op is.
 • Vervang de dop en draai hem vast, en vul dan met een spuit door de vuldop met de door de fabrikant aanbevolen dosis

Voor meer tips over de Land Rover Range Rover kunt u een kijkje nemen in de categorie Land Rover Range Rover.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector