Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Discovery Sport?

Het is waarschijnlijk warm, u heeft zojuist een nieuwe auto aangeschaft en u wilt een van de zeer nuttige functies van uw Land Rover Discovery Sport, airconditioning, gebruiken!

Op de meeste voertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke taak om uit te voeren, maar op deze pagina gaan we kijken naar deze manipulatie, die, hoewel eenvoudig, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen zien hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Discovery Sport? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport inschakelt en tot slot geven we u enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Land Rover Discovery Sport?

De airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport werkt op een zeer vergelijkbare manier als die van uw koelkast, sterker nog, hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal produceren. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport correct werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning unit, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal produceren die door de verdamper in de passagiersruimte wordt geleid.
Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Land Rover Discovery Sport, wat te doen?

In de praktijk functioneert dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelmiddelgas van staat kunnen veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op Land Rover Discovery Sport?

Laten we nu verder gaan met het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op Land Rover Discovery Sport? Hoewel deze taak voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het zonde zijn om er geen gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Land Rover Discovery Sport

Er zijn twee soorten airconditioning op Land Rover Discovery Sport, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op de Land Rover Discovery Sport is wat we het instapniveau zouden kunnen noemen. In feite geeft het je geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt gewoon de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die uw systeem blaast selecteren. Om de airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Land Rover Discovery Sport aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Land Rover Discovery Sport instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Land Rover Discovery Sport

Tot slot zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op Land Rover Discovery Sport in te schakelen. Hoewel de methode sterk lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele aanvullende mogelijkheden waardoor u nog meer gemak van koude lucht kunt genieten. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de temperatuur in de cabine selecteren en het systeem regelt zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt verschillende temperaturen te selecteren op basis van de zones van uw Land Rover Discovery Sport. Om de automatische airconditioning op uw Land Rover Discovery Sport in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw Land Rover Discovery Sport te laten werken. .

Weiterlesen:
Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Land Rover Discovery Sport?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport

Tot slot, laatste deel van onze inhoud, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Land Rover Discovery Sport inschakelt, zullen we enkele praktische aanbevelingen zien om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u uw Land Rover Discovery Sport binnengaat die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als de airconditioning om de overtollige hete lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze krachtiger zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Land Rover Discovery Sport 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te sparen en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u onaangename geuren hebben opgemerkt die afkomstig zijn van de airconditioning in uw Land Rover Discovery Sport, aarzel dan niet om ons document over dit onderwerp te raadplegen.

.

 • Zet de airconditioning van uw Land Rover Discovery Sport vaak aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery Sport in de categorie Land Rover Discovery Sport.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector