Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Range Rover Sport?

Het is misschien de zomer, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt graag een van de beste eigenschappen van uw Land Rover Range Rover Sport gebruiken: airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar vandaag gaan we kijken naar dit proces, dat, hoewel eenvoudig, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Range Rover Sport? Eerst zullen we kijken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport inschakelt en tot slot geven we u enkele tips voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Land Rover Range Rover Sport?

De airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport werkt op een vergelijkbare manier als die van uw koelkast, in werkelijkheid werkt hij met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koude zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële element van uw airconditioningsysteem, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling zal koude ontstaan ​​die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Land Rover Range Rover Sport-motor rammelt als het koud is

In feite werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelmiddelgas van staat kunnen veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Land Rover Range Rover Sport?

Laten we nu verder gaan met het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe zet ik de airconditioning aan op de Land Rover Range Rover Sport? Hoewel deze manipulatie voor de meesten van jullie eenvoudig genoeg is, zou het jammer zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Land Rover Range Rover Sport

Er zijn twee soorten airconditioning op Land Rover Range Rover Sport, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit type airconditioning op Land Rover Range Rover Sport is wat we het instapniveau zouden kunnen noemen. In werkelijkheid geeft het je niet toegang tot veel configuraties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kunt alleen de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die uw systeem uitblaast selecteren. Om de airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Land Rover Range Rover Sport aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Land Rover Range Rover Sport instellen.

Weiterlesen:
De airconditioning in mijn Land Rover Range Rover Sport is niet meer koud

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Land Rover Range Rover Sport

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op de Land Rover Range Rover Sport in te schakelen. Hoewel de methode zeer dicht in de buurt komt van handmatige airconditioning, zijn er enkele aanvullende mogelijkheden waardoor u frisse lucht met nog meer gemak kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de gewenste temperatuur in de cabine selecteren en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen op basis van de zones van uw Land Rover Range Rover Sport. Om de automatische airconditioning op uw Land Rover Range Rover Sport in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de temperatuur te selecteren die u wilt bereiken en de airconditioning op uw Land Rover Range Rover Sport.

Enkele adviezen over het gebruik van de airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport

Tot slot, laatste deel van onze inhoud, nu u hebt geleerd hoe u de airconditioning op uw Land Rover Range Rover Sport kunt inschakelen, geven we u enkele praktische tips om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u uw Land Rover Range Rover Sport binnengaat die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige hete lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken .
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze productiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Land Rover Range Rover Sport 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te onderhouden en om vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur hebt waargenomen die afkomstig is van de airconditioning in uw Land Rover Range Rover Sport, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken.
Weiterlesen:
Oplaadprobleem batterij Land Rover Range Rover Sport, wat te doen?

.

 • Schakel de airconditioning van uw Land Rover Range Rover Sport regelmatig in, ook in de winter, om hem effectief te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Als u nog vragen heeft over de Land Rover Range Rover Sport, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Sport categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector