Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Range Rover?

Het is zeker warm, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt graag gebruik maken van een van de handigste opties van uw Land Rover Range Rover, airconditioning!

Op de meeste voertuigen is het inschakelen van de airconditioning niet moeilijk om te bereiken, maar op deze pagina gaan we kijken naar dit proces, dat, hoewel heel eenvoudig, een beetje technisch kan zijn voor beginners. Dus we zullen zien hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Range Rover? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning van uw Land Rover Range Rover inschakelt en tot slot geven we u enkele tips voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op de Land Rover Range Rover?

De airconditioning van uw Land Rover Range Rover werkt op een zeer gelijkwaardige manier als die van uw gezinskoelkast, sterker nog, hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Land Rover Range Rover naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning, het beheert de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het mogelijk te maken dat het gas in temperatuur kan dalen en terugkeert naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Hoe de Land Rover Range Rover Evoque-motor schoon te maken?

In de praktijk werkt deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen wijzigen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Land Rover Range Rover werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Land Rover Range Rover?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Land Rover Range Rover? Hoewel deze manipulatie voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er geen gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Land Rover Range Rover

Er zijn twee soorten airconditioning op Land Rover Range Rover, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze versie van de airconditioning op Land Rover Range Rover is wat we de goedkope zouden kunnen noemen. In feite geeft het je niet toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt alleen de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht kiezen die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Land Rover Range Rover in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Land Rover Range Rover aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Land Rover Range Rover instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Land Rover Range Rover

Om te eindigen, zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op de Land Rover Range Rover in te schakelen. Hoewel de methode erg vergelijkbaar is met handmatige airconditioning, zijn er enkele aanvullende mogelijkheden waarmee u met nog meer gemak kunt profiteren van verfrissende lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de gewenste temperatuur in de cabine kiezen en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren, afhankelijk van de zones van uw Land Rover Range Rover. Om de automatische airconditioning op uw Land Rover Range Rover in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Land Rover Range Rover te laten .

Weiterlesen:
Kofferbak vastgelopen op Land Rover Range Rover Evoque, wat kan ik doen?

Enkele adviezen over het gebruik van de airconditioning van uw Land Rover Range Rover

Om het laatste deel van de inhoud van ons artikel af te ronden, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Land Rover Range Rover inschakelt, zullen we u enkele praktische tips geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Land Rover Range Rover die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als de airconditioning om de overtollige hete lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze productiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Land Rover Range Rover 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te behouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur heeft waargenomen die wordt veroorzaakt door de airconditioning in uw Land Rover Range Rover, aarzel dan niet om onze artikelinhoud over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Land Rover Range Rover vaak aan, zelfs in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet recht op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Voor meer tips over de Land Rover Range Rover kunt u een kijkje nemen in de categorie Land Rover Range Rover.

Weiterlesen:
Waar kan ik de claxonzekering op de Land Rover Range Rover Evoque vinden?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector