Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus ES?

Het is zeer waarschijnlijk warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de handigste functies van uw Lexus ES gebruiken: airconditioning!

Op de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning niet lastig, maar op deze pagina gaan we kijken naar deze manipulatie, die, hoewel heel gemakkelijk, een beetje ingewikkeld kan zijn voor beginners. Dus we zullen zien hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus ES? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lexus ES inschakelt en tot slot geven we u enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lexus ES?

De airconditioning van uw Lexus ES werkt op een identieke manier als die van uw gezinskoelkast, het is een feit dat het werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lexus ES effectief presteert:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning unit, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze direct in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal produceren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus ES?

In feite werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelmiddelgas van staat kunnen veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lexus ES werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Lexus ES?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe zet ik de airconditioning aan op de Lexus ES? Hoewel deze taak voor velen van jullie gemakkelijker is dan je denkt, zou het zonde zijn om er geen baat bij te hebben, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Lexus ES

Er zijn twee soorten airconditioning op Lexus ES, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze stijl van de airconditioning op Lexus ES is wat we konden bel de goedkope. In feite geeft het je geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kiest gewoon het ventilatievermogen en de temperatuur van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Lexus ES in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lexus ES aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lexus ES instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lexus ES

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op Lexus ES in te schakelen. Hoewel de techniek sterk lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele aanvullende opties waarmee u kunt profiteren van frisse lucht met extra comfort. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u bij automatische airconditioning de gewenste temperatuur in de cabine kiezen en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, waarmee u verschillende temperaturen kunt kiezen, afhankelijk van de zones van uw Lexus ES. Om de automatische airconditioning op uw Lexus ES in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Lexus ES te laten.

Weiterlesen:
Lexus ES die niet meer versnelt

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Lexus ES

Tot slot, het laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u weet hoe u de airconditioning op uw Lexus ES moet inschakelen, zullen we u enkele praktische aanbevelingen geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Lexus ES die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige hete lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger efficiënter is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lexus ES 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te onderhouden en om luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben gevonden die afkomstig is van de airconditioning in uw Lexus ES, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Lexus ES regelmatig aan, zelfs in de winter, om hem effectief te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als je meer tutorials over de Lexus ES nodig hebt, ga dan naar onze Lexus ES-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector