Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus GX?

Het is waarschijnlijk warm buiten, u heeft net een nieuw motorvoertuig aangeschaft en u wilt gebruik maken van een van de zeer handige opties van uw Lexus GX, airconditioning!

Bij de meeste motorvoertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar op deze pagina gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje ingewikkeld kan zijn. Dus we zullen ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus GX? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lexus GX inschakelt en tot slot geven we u enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lexus GX?

De airconditioning van uw Lexus GX werkt op een zeer gelijkwaardige manier als die van uw koelkast, het werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lexus GX naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning systeem, het regelt de druk in uw circuit en regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal transformeren en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de voorste richtingaanwijzerlamp op mijn Lexus GX vervangen?

In de praktijk werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, krijgt het koelgas de kans om van toestand te veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lexus GX werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Lexus GX?

Laten we nu verder gaan naar het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Lexus GX? Hoewel dit proces voor de meesten van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er niet van te profiteren, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Lexus GX

Er zijn twee soorten airconditioning op Lexus GX, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op de Lexus GX is wat we konden bel de goedkope. In werkelijkheid geeft het je geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kunt alleen de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht kiezen die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Lexus GX in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lexus GX aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lexus GX instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lexus GX

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op de Lexus GX in te schakelen. Hoewel de techniek erg identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u frisse lucht met veel meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u bij automatische airconditioning de temperatuur kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen, afhankelijk van de zones van uw Lexus GX. Om de automatische airconditioning op uw Lexus GX in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de temperatuur te kiezen die u wilt bereiken en de airconditioning op uw Lexus GX te laten.

Weiterlesen:
Wanneer schokbrekers Lexus GX vervangen?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Lexus GX

Eindelijk, laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Lexus GX inschakelt, zullen we enkele praktische aanbevelingen zien om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te onderhouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Lexus GX die in de zon is achtergelaten, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige hete lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger nuttiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lexus GX 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te onderhouden en om luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben opgemerkt die afkomstig is van de airconditioning in uw Lexus GX, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Lexus GX regelmatig aan, zelfs in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als je meer tutorials over de Lexus GX wilt, ga dan naar onze Lexus GX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector