Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus IS?

Het is misschien wel de zomer, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de meest waardevolle mogelijkheden van uw Lexus IS, airconditioning!

Op de meeste motorvoertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke taak om te bereiken, maar op deze pagina gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel eenvoudig, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus IS? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lexus IS inschakelt en tot slot geven we u enkele suggesties voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lexus IS?

De airconditioning van uw Lexus IS werkt op een zeer gelijkwaardige manier als die van uw gezinskoelkast, hij werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lexus IS correct werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning, het regelt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze rechtstreeks in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal creëren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met Lexus IS?

In de praktijk werkt deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelmiddelgas van toestand kunnen veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lexus IS werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Lexus IS?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op Lexus IS? Hoewel deze taak voor velen van jullie niet moeilijk is, zou het jammer zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Lexus IS

Er zijn twee soorten airconditioning op Lexus IS, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze stijl van de airconditioning op Lexus IS is wat we konden bel het basisniveau. In feite geeft het je geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt alleen de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht kiezen die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Lexus IS in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lexus IS aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lexus IS instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lexus IS

Tot slot gaan we kijken hoe de automatische airconditioning op Lexus IS in te schakelen. Hoewel het proces erg lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u kunt genieten van koude lucht met extra comfort. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u bij automatische airconditioning de temperatuur kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de kans biedt om verschillende temperaturen te kiezen, afhankelijk van de zones van uw Lexus IS. Om de automatische airconditioning op uw Lexus IS in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning van uw Lexus IS te laten.

Weiterlesen:
Beste motorolie voor Lexus IS

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Lexus IS

Tot slot, laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Lexus IS inschakelt, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te onderhouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Lexus IS die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als de airconditioning om de overtollige hete lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger effectiever is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lexus IS 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te sparen en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u onaangename geuren hebben ontdekt die afkomstig zijn van de airconditioning in uw Lexus IS, aarzel dan niet om onze artikelinhoud over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Lexus IS regelmatig aan, ook in de winter, om hem effectief te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als u meer tutorials over de Lexus IS wenst, ga dan naar onze Lexus IS-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector