Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus NX?

Het is zeker warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de handigste functies van uw Lexus NX, airconditioning, gebruiken!

Op de meeste voertuigen is het inschakelen van de airconditioning niet ingewikkeld om uit te voeren, maar op deze pagina gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel eenvoudig, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus NX? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lexus NX inschakelt en tot slot geven we u enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lexus NX?

De airconditioning van uw Lexus NX werkt op een vergelijkbare manier als die van uw koelkast, hij werkt eigenlijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lexus NX naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning unit, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het gas in staat te stellen de temperatuur te verlagen en terug te keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Hoe Start Stop op Lexus NX uit te schakelen

In de praktijk werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelmiddelgas van toestand kunnen veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lexus NX werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Lexus NX?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Lexus NX? Hoewel dit proces voor velen van jullie gemakkelijker is dan je denkt, zou het zonde zijn om er geen baat bij te hebben, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Lexus NX

Er zijn twee soorten airconditioning op Lexus NX, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Lexus NX is wat we zouden kunnen bel de goedkope. In feite geeft het je geen toegang tot veel instellingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt gewoon het ventilatievermogen en de temperatuur van de lucht die uw systeem blaast selecteren. Om de airconditioning van uw Lexus NX in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lexus NX aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lexus NX instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lexus NX

Eindelijk zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op de Lexus NX in te schakelen. Hoewel de aanpak sterk lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele aanvullende mogelijkheden waarmee u met meer gemak van koude lucht kunt genieten. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de gewenste temperatuur in de cabine selecteren en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de keuze om de “Bi-Zone” -optie te gebruiken, waarmee u verschillende temperaturen kunt kiezen, afhankelijk van de zones van uw Lexus NX. Om de automatische airconditioning op uw Lexus NX in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw Lexus NX te laten.

Weiterlesen:
Hoe lees ik foutcode op Lexus NX?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Lexus NX

Om te eindigen, laatste deel van onze inhoudspagina, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Lexus NX inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen doen om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Lexus NX die in de zon is achtergelaten, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als de airconditioning om de overtollige hete lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze effectiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lexus NX 5 minuten voordat u de motor uitzet, uit om uw aircocompressor te onderhouden en om luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben gevonden die afkomstig is van de airconditioning in uw Lexus NX, aarzel dan niet om ons document over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Lexus NX regelmatig aan, zelfs in de winter, om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Als u meer tutorials over de Lexus NX wenst, ga dan naar onze Lexus NX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector